Τσιτσιπάς: "Είμαι υγιής και βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι υγιής και βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση"
tn team Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 13:48

Για τον τραυματισμό του στη μέση, αλλά και το νέο του σερβίς, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες στη μέση, ο Τσιτσιπάς είπε πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, είναι πλέον σε θέση να δοκιμάζει και να προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι, κάτι που προφανώς δεν μπορούσε να κάνει όσο ανάρρωνε, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος και πως θα βρει το περσινό του επίπεδο σύντομα.

"Έχω μιλήσει με άλλους παίκτες που πέρασαν αυτόν τον τραυματισμό και είναι πιο σύνηθες απ' ότι νόμιζα. Η αποθεραπεία μου ήταν εκπληκτική, κατά μια έννοια, γιατί ήταν πιο γρήγορη από κάθε άλλον παίκτη. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν. Είναι δύσκολη περιόδος της σεζόν, γιατί συνήθως στο τέλος σταματάμε μόνο για 2 εβδομάδες, μετά επιστρέφεις στο γήπεδο και δουλεύεις πάνω στα πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο τέλος της σεζόν. Εγώ δεν το είχα αυτό. Προσπαθούσα να επανέλθω και δεν πέρασα πολύ χρόνο στο court. Είμαι όμως υγιής τώρα και βρίσκομαι στη σωστή κατεύθυνση. Νιώθω ότι μπορώ να προσθέτω συνεχώς στο παιχνίδι μου και να δω τελικά τον εαυτό μου στο επίπεδο που έπαιζα πέρσι."

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Bergs με 3-1 σετ στη σημερινή του πρεμιέρα στο Australian Open και αυτό που προξένησε μια κάποια έκπληξη ήταν και το σερβίς του, που ήταν διαφορετικό. Συγκεκριμένα, δοκίμασε να αλλάξει τη στάση του σώματός του και να έχει πολύ κοντά τα πόδια του μεταξύ τους, κάτι που σχολιάστηκε και στις δηλώσεις που έκανε μέσα από τη Rod Laver Arena.

"Μπορεί να μην είχα τα καλύτερα ποσοστά στην αρχή του αγώνα σήμερα, όμως είναι κάτι που προσπαθώ να εντάξω στο παιχνίδι μου, μαζί με σταθερότητα, μαζί με άλλα πράγματα που με βοηθούν, για να αποφεύγω την περιστροφή και να κρατάω το σώμα μου πιο σφιχτό σε επαφή με την μπάλα. Είναι μερικά πράγματα που προσπαθώ να προσαρμόσω. Δεν έχω αφιερώσει ακόμα πολύ χρόνο σε αυτό, οπότε εξαρτάται από την αίσθησή μου. Θα συνεχίσω και θα δούμε", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς.

Ρωτήθηκε και για το ποιος πήρε την απόφαση για την αλλαγή αυτή: "Πάντα οι αποφάσεις αυτές είναι ομαδικές. Δεν θα κάνω κάτι που θα βασίζεται μόνο στην προσωπική μου αίσθηση. Θέλω όλοι στην ομάδα να έχουν άποψη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που σερβίρουν με τον συγκεκριμένο τρόπο και σερβίρουν καλά, οπότε δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Γίνεται από πολλούς top παίκτες", είπε ο Στέφανος, ο οποίος και στο γήπεδο είχε αναφέρει τα παραδείγματα των Jannik Sinner και Alexander Zverev.

O Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena την Τετάρτη, για να αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο τον Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots