Australian Open: Γίνεται 15ήμερο τουρνουά και ξεκινάει Κυριακή το 2024

 
Australian Open: Γίνεται 15ήμερο τουρνουά και ξεκινάει Κυριακή το 2024
© Tennis Australia
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 8:26

Μια ιστορική αλλαγή ανακοίνωσε το Australian Open, που το 2024 θα ξεκινήσει για πρώτη φορά Κυριακή και θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Το Australian Open ξεκινούσε πάντα Δευτέρα και η διάρκειά του ήταν ακριβώς 2 εβδομάδες, με τη δεύτερη Κυριακή να κλείνει το τουρνουά με τον τελικό του μονού ανδρών.

Αυτό θα αλλάξει το 2024, με την Tennis Australia να ανακοινώνει την επέκταση του πρώτου Grand Slam της χρονιάς κατά μια ημέρα. Μια απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στους διοργανωτές να "απλώσουν" το πρόγραμμα και να αποφύγουν το ενδεχόμενο να τελειώνουν πολλά ματς πολύ αργά το βράδυ, ακόμα και τα ξημερώματα.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε μια λύση για την ελαχιστοποίηση των αργοπορημένων τερματισμών, ενώ συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα δίκαιο πρόγραμμα", είπε ο διευθυντής του τουρνουά, Craig Tiley.

"Με την επιπλέον ημέρα αυτό θα επιτευχθεί και το πρόγραμμα θα γίνει καλύτερο για τους παίκτες και για τους θεατές. Ο 1ος γύρος θα διαρκεί πλέον 3 ημέρες αντί για 2, δίνοντας μια επιπλέον ημέρα στους φίλους του τένις για διασκέδαση, φαγητό και χρόνο με την οικογένεια", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας του Australian Open και της Tennis Australia.

Η επιπλέον ημέρα, σημαίνει πως από 47 οι αγώνες που θα γίνουν στα 3 μεγάλα στάδια του Melbourne Park θα γίνουν 52. Τα day session στη Rod Laver Arena και στη Margaret Court Arena θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 2 αγώνες (και όχι 3 όπως παλιότερα), ενώ άλλους 2 αγώνες θα έχουν τα night session. Το ίδιο ισχύει και για την John Cain Arena. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί πως δεν θα χρειαστεί κάποια ημέρα να τραβήξει μέχρι πάρα πολύ αργά το βράδυ, ακόμα και έως τα ξημερώματα της επόμενης, αφού θα είναι δύσκολο με μόνο 2 αγώνες την ημέρα να μην ξεκινούν στην ώρα τους τα ματς στα night sessions.

Θυμίζουμε πως το 2008, ο Lleyton Hewitt και ο Μάρκος Παγδατής είχαν παίξει έως τις 04:33 το πρωί, σε ένα παιχνίδι που έσπασε όλα τα ρεκόρ καθυστερημένου φινάλε, ενώ και πέρσι είχαμε μια αντίστοιχη περίπτωση, με τους Andy Murray και Θανάση Κοκκινάκη να παίζουν μέχρι τις 04:05 το πρωί!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots