ATP
Ο Medvedev έκλεισε τον επαναληπτικό με τον Alcaraz (vids)

 
Ο Medvedev έκλεισε τον επαναληπτικό με τον Alcaraz (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 6:41

O Daniil Medvedev δεν είχε εύκολη βραδιά, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Tommy Paul και να μπει στον τελικό του Indian Wells, που θα είναι ένας επαναληπτικός του περσινού τελικού.

Όπως και το 2023, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz στον τελικό του Indian Wells.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Medvedev επικράτησε του Paul στον 2ο ημιτελικό με 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη βραδιά για τον Medvedev, που είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό Paul και κέρδισε μόνο ένα game στο 1ο σετ.

Και στο 2ο σετ πέρασε δύσκολα ο Ρώσος, παρόλο που προηγήθηκε με 4-0. Ο Paul έκανε ένα εντυπωσιακό comeback και μείωσε αρχικά σε 4-2, για να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5.

Τα επόμενα λεπτά ο Αμερικανός ήταν πολύ κοντά και απείλησε άμεσα για τη νίκη, αλλά ήταν και άτυχος. Στα μέσα του tie-break, με το σκορ του 3-3, στραβοπάτησε στο court και στραμπούληξε τον αστράγαλό του, κάτι που τον επηρέασε και δεν πήρε άλλον πόντο στο σετ, με τον Medvedev να παίρνει το tie-break με 7-3. 

Ο Paul έδεσε τον αστράγαλο και ευτυχώς δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό ώστε να μην μπορεί να συνεχίσει, αλλά δεν ήταν ούτε στο 100% του. Ο Medvedev, που είχε και τo momentum, ανέλαβε από νωρίς τα ηνία στο 3ο σετ, προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα με double break στο 5-1, για να κλείσει το σετ στο 8ο game (6-2).

O Medvedev θα παίξει για 38η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του (20-17). Σε Masters θα είναι ο 10ος τελικός του (6-3) και ο 2ος για φέτος μετά το Australian Open. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κερδίσει τίτλο από τον Μάιο του 2023 και το τουρνουά της Ρώμης ο Ρώσος, ο οποίος έχει χάσει τους 4 τελευταίους τελικούς που έπαιξε.

Ο τελικός του Indian Wells μεταξύ του Alcaraz και του Medvedev θα αρχίσει λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots