ATP
BOMBA ΣΤΟ INDIAN WELLS: ΕΞΩ Ο DJOKOVIC! (vids)

 
BOMBA ΣΤΟ INDIAN WELLS: ΕΞΩ Ο DJOKOVIC! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 5:30

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην έρημο της Καλιφόρνιας, με τον lucky loser και Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης, Luca Nardi, να βγάζει εκτός ταμπλό τον Novak Djokovic!

Στην έκπληξη της χρονιάς έως τώρα, ο 20χρονος Luca Nardi, Νο.123 στον κόσμο και lucky loser στο Indian Wells, κατόρθωσε να "πετάξει" εκτός τουρνουά τον Novak Djokovic, κερδίζοντάς τον με 6-4, 3-6, 6-3!

Αυτή ήταν μόλις η 4η tour-level νίκη του Nardi, καθώς και η 1η ήττα του Djokovic από lucky loser, σε ολόκληρη την καριέρα του!

Έπαιξε μεγάλο τένις ο νεαρός Ιταλός, δεν φοβήθηκε τον κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, δεν είχε βεβαίως και τίποτα να χάσει, με το πολύ επιθετικό πλάνο του να αποδίδει καρπούς και σχεδόν τα πάντα να βγαίνουν στον αγώνα του.

Ο Djokovic από την άλλη δεν ήταν στα καλύτερά του σ' αυτό το τουρνουά, το πρώτο που έπαιξε μετά την Αυστραλία και στην επιστροφή του στην έρημο της Καλιφόρνιας μετά από 5 χρόνια. Το είχαμε δει και στον πρώτο του αγώνα, όπου χρειάστηκε 3ο σετ για να κερδίσει τον Aleksandar Vukic.

Σήμερα έχασε το 1ο σετ και παρότι έστειλε το ματς σε 3ο, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να "αποδράσει" από το κεντρικό court του Indian Wells Tennis Garden με την πρόκριση.

Ο Nardi ήταν καλύτερος σε όλο το 3ο σετ, πιστοποίησε την ανωτερότητά του με το break στο 6ο game για το 4-2 κι έπειτα έφερε εις πέρας και το πιο δύσκολο κομμάτι της αποστολής, αυτό του να κλείσει το παιχνίδι.

Τα λάθη του Djokovic βοήθησαν αρκετά ώστε ο νεαρός τενίστας να βρει τον δρόμο στο 7ο game από το 0-30 και να φτάσει στο 5-2, ενώ στο 9ο game σέρβιρε εξαιρετικά και γεμάτος αυτοπεποίθηση ολοκλήρωσε τον τεράστιο θρίαμβο, σε 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν με τεράστια διαφορά η σημαντικότερη νίκη για τον Nardi, που δεν είχε κερδίσει ξανά παίκτη από το Top 50 και τώρα κέρδισε το Νο.1 του κόσμου και βεβαίως τον κορυφαίο όλων των εποχών σε όλα τα μεγάλα ρεκόρ του αθλήματος.

Μιλάμε μάλιστα για ένα τουρνουά στο οποίο δεν θα αγωνιζόταν καν, αφού ηττήθηκε στα προκριματικά από τον David Goffin, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως 3ος lucky loser, χρειάστηκαν δηλαδή οι αποσύρσεις των Rafael Nadal, Alexei Popyrin και Tomas Martin Etcheverry, ώστε να μπει στο τουρνουά ο 20χρονος.

Συγκεκριμένα πήρε τη θέση του τελευταίου στο ταμπλό, μπαίνοντας απευθείας στον 2ο γύρο, όπου απέκλεισε τον Zhizhen Zhang με 6-3, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "32" ενός Masters. Αυτή ήταν η 1η νίκη του στη σεζόν σε tour-level αγώνα, δηλαδή σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, για να πανηγυρίσει σήμερα τη 2η, απέναντι στον σπουδαίο Σέρβο. Συνολικά στην καριέρα του μετράει μόλις 4 tour-level νίκες!

Στη φάση των "16" του Indian Wells, o Nardi θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Ugo Humbert με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots