ATP
1η νίκη στο IW μετά από 5 χρόνια για Djokovic (vid)

 
1η νίκη στο IW μετά από 5 χρόνια για Djokovic (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 3:31

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή του στην έρημο της Καλιφόρνιας μετά από 5 χρόνια ο Novak Djokovic, ο οποίος μπορεί να απώλεσε σετ, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους "32" του Indian Wells και έφτασε τις 400 νίκες σε Masters 1000 διοργανώσεις!

Λίγοι περίμεναν την αξιοθαύμαστη αντεπίθεση του Aleksandar Vukic, που κατάφερε να πάρει ένα σετ απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, στο τέλος όμως ο Nole έκανε το καθήκον του, "καθαρίζοντας" την υπόθεση πρόκριση με 6-2, 5-7, 6-3.

Αυτός ήταν ο 1ος αγώνας του Djokovic στο Indian Wells από το 2019, με τον Σέρβο να επιστρέφει στην έρημο μετά από 5 χρόνια και να διεκδικεί τον 1ο τίτλο του από το 2016 και 6ο συνολικά στο τουρνουά.

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα, ο Djokovic τα βρήκε σκούρα στο 2ο σετ απέναντι στον Vukic, που δεν είχε τίποτα να χάσει. Ο Αυστραλός, Νο.69 στον κόσμο, κατάφερε να κερδίσει τα πρώτα 3 games του σετ, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-40 στο 3ο game.

Στη συνέχεια ο Djokovic ισοφάρισε σε 3-3, δεν μπόρεσε όμως να κλείσει το ματς στα 2 σετ, με τον Vukic να παραμένει απειλητικός και να φτάνει σε νέο break στο 12ο game, για το 7-5.

Και στα πρώτα λεπτά του 3ου σετ ήταν μαχητικός ο Αυστραλός, που έσωσε άλλα 2 break points για να προηγηθεί με 2-1. Ο Djokovic είχε ανεβάσει βεβαίως το επίπεδο και ήταν αισθητά καλύτερος, ως εκ τούτου δεν καθυστέρησε να πάρει ξανά τον έλεγχο. Με break στο 5ο game προηγήθηκε με 3-2 ο Σέρβος, που έκλεισε το ματς με νέο break στο 9ο game, για το 6-3.

Σε ακόμα ένα σπουδαίο milestone οδήγησε η σημερινή νίκη τον Djokovic, που έφτασε τις 400 νίκες σε Masters διοργανώσεις, έχοντας μόλις 6 λιγότερες από τον Rafael Nadal, κορυφαίο στη λίστα του συγκεκριμένου ρεκόρ, το οποίο είναι θέμα χρόνου να περάσει στην κατοχή του.

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Luca Nardi. O Ιταλός μπήκε ως lucky loser στον 2ο γύρο, στη θέση του Tomas Martin Etcheverry, κερδίζοντας νωρίτερα τον Zhizhen Zhang με 6-3, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots