ATP
Άνοιξε τη σεζόν με εμφατική νίκη ο Nole (vids)

 
Άνοιξε τη σεζόν με εμφατική νίκη ο Nole (vids)
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 - 13:33

Μόλις 5 games έχασε στην πρώτη του αναμέτρηση για τη νέα σεζόν ο Novak Djokovic, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη χρονιά και άνοιξε το δρόμο προς την πρώτη νίκη της Σερβίας στο φετινό United Cup.

Δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι από τον προηγούμενο μήνα, όταν ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη σεζόν του 2023 ο Novak Djokovic.

Ο 36χρονος Σέρβος παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και κέρδισε στον πρώτο του αγώνα για τη σεζόν του 2024 τον Zhizhen Zhang με 6-3, 6-2, δίνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώτο πόντο στη Σερβία στο tie με την Κίνα.

Ο Djokovic ήταν ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς, δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στον Κινέζο, Νο.58 στον κόσμο, ενώ έκανε ένα break στο 1ο σετ και άλλα 2 στο 2ο, έχοντας χαμένες ευκαιρίες για περισσότερα break σε άλλα 2 games στο ματς.

Ολοκλήρωσε τη νίκη σε 72 μόλις λεπτά και έκανε το πρώτο βήμα για τη Σερβία. Είναι πιθανό πάντως να βγει να παίξει και στο μεικτό ο Djokovic, ειδικά αν η Olga Danilovic δεν μπορέσει να "κλειδώσει" τη νίκη στο επόμενο, πολύ δύσκολο ματς με την Qinwen Zheng.

Στο tie που προηγήθηκε σήμερα στο Περθ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρωταθλήτριες στο περσινό United Cup, κέρδισαν τη Μεγάλη Βρετανία με 2-1, παρά την τεράστια νίκη στο πρώτο παιχνίδι της Katie Boulter επί της Jessica Pegula με 5-7, 6-4, 6-4.

Ο Taylor Fritz επικράτησε του Cameron Norrie με 7-6 (5), 6-4 και κράτησε την αμερικανική ομάδα στο tie, ενώ στο διπλό Fritz και Pegula πήραν τη δύσκολη νίκη επί των Neal Skupski και Boulter με 1-6, 7-6 (4), 10-7.

Στο Σίδνεϊ και στον όμιλο της Εθνικής μας, ο Καναδάς κέρδισε τη Χιλή με 2-1. Η Leylah Fernandez επικράτησε της Daniela Seguel με 6-2, 6-3, ενώ ο Nicolas Jarry κέρδισε στη συνέχεια τον Steven Diez με 7-5, 6-4, ισοφαρίζοντας για τους Χιλιανούς. Στο διπλό οι Καναδοί πήραν την πολύτιμη νίκη, με τους Fernandez και Diez να επικρατούν των Seguel και Tomas Barrios Vera με 7-5, 4-6, 10-8.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (01:30GR) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Χιλή, ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, που σήμερα αγωνίστηκε χωρίς τον Felix Auger-Aliassime, που δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots