ATP
Djokovic: "Δεν έχω κάποιο χάρισμα, είναι σκληρή δουλειά"

 
Djokovic: "Δεν έχω κάποιο χάρισμα, είναι σκληρή δουλειά"
tn team Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 15:30

Σε νέα του συνέντευξη, ο Novak Djokovic μίλησε για τη σχέση του με τους Roger Federer και Rafael Nadal, για την ταμπέλα του "αντιεμβολιαστή" που του έχουν κολλήσει λανθασμένα και για την πνευματική του δύναμη, που δεν είναι κάποιο χάρισμα αλλά απόρροια σκληρής δουλειάς.

Ο Djokovic ήταν προσκεκλημένος του Jon Wertheim στην εκπομπή "60 Minutes" του CBS News, όπου μίλησε εφ' όλης της ύλης.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να είναι φίλος με τους Federer και Nadal, γιατί θα έπρεπε να μοιράζονται μυστικά που δεν μπορείς να μοιραστείς με κάποιον αντίπαλο, όμως θα ήθελε να έχουν καλές φιλικές σχέσεις μετά το τέλος της καριέρας του, όπως συνέβη για παράδειγμα με τις Martina Navratilova και Chris Evert.

"Θα το ήθελα πολύ αυτό. Προφανώς δεν είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι εκτός γηπέδων. Δεν είμαστε φίλοι γιατί είμαστε αντίπαλοι και είναι δύσκολο να είσαι κοντά με κάποιον όταν είστε ανταγωνιστές. Θα ήταν δύσκολο να μπορέσουμε να μοιραστούμε πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Μοιραζόμαστε ωστόσο το γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει απεριόριστος σεβασμός ανάμεσά μας, σίγουρα από τη μεριά μου προς εκείνους. Μακάρι κάποια μέρα να είμαστε πιο κοντά και να μιλάμε. Θα ήταν απίθανο."

Η κουβέντα γύρισε και λίγο πίσω, στην περίοδο των εμβολιασμών κατά της Covid-19, όταν ο Djokovic έφερε άθελά του την ταμπέλα του αντιεμβολιαστή, επειδή δεν ήθελε να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο: "Ο κόσμος έβγαλε το συμπέρασμα ότι είμαι αντιεμβολιαστής. Εγώ το μόνο που πρεσβεύω είναι η ελευθερία του να αποφασίσεις τι θες να κάνεις."

Όταν ο Wertheim έκανε λόγο για το "χάρισμα" της αδιανόητης πνευματικής δύναμης του Σέρβου, ο Novak τον διόρθωσε: "Πρέπει να σε διορθώσω, δεν είναι ένα χάρισμα, είναι κάτι που αναπτύσσεται μέσα από τη δουλειά."

"Λατρεύω να κερδίζω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Τα ρεκόρ με εμπνέουν και μου δίνουν κίνητρο. Για μένα είναι τελείως φυσιολογικό. Είμαι ειλικρινής, αυθεντικός και λέω αυτό που αισθάνομαι. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι αληθινός με τον εαυτό μου και με τους γύρω μου και να μιλάω με ειλικρίνεια για τους στόχους μου", κατέληξε ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, ο οποίος είχε μιλήσει και άλλη φορά γι' αυτό το ζήτημα, αφήνοντας και μια σπόντα τότε για τον Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots