ATP
Djokovic: "Ο Sinner παίζει το τένις της ζωής του, θα γίνει ωραίος αγώνας"

 
Djokovic: "Ο Sinner παίζει το τένις της ζωής του, θα γίνει ωραίος αγώνας"
tn team Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 - 12:06

Ο Novak Djokovic μίλησε για τον αυριανό του αγώνα με τον Jannik Sinner, την ένταση με τους Βρετανούς φιλάθλους, το επιπλέον κίνητρο που έχει όταν αγωνίζεται για την πατρίδα του και τις καλές πιθανότητες να κατακτήσει η Σερβία τον τίτλο.

Μετά τη νίκη του επί του Cameron Norrie, o Djokovic έστειλε τη Σερβία στα ημιτελικά του Davis Cup, όπου περίμενε η Ιταλία. Αύριο (Σάββατο 25/11), ο Nole θα αντιμετωπίσει τον Sinner για 3η φορά μέσα στις 12 τελευταίες ημέρες, με τους δυο τους να είναι δίχως αμφιβολία οι δυο πιο φορμαρισμένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

"Θα είναι φανταστικό για τους Ιταλούς και τους Σέρβους φιλάθλους που βρίσκονται εδώ στη Μάλαγα. Τελευταία έχουμε αναπτύξει ένα ωραίο rivalry, το οποίο και σέβομαι. Και αυτή την περίοδο μπορούμε να πούμε ότι ο Jannik παίζει το τένις της ζωής του. Είδα λίγο από τα μονά και τα διπλά που κέρδισε σήμερα και είναι εκπληκτικός. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήταν πολύ ενθουσιασμένος που αγωνιζόταν για την πατρίδα του. Ήταν εντυπωσιακό πως ανέτρεψε το 0-1 στο tie. Ξέρω τι με περιμένει και ότι έχει πολλή αυτοπεποίθηση. Και εγώ δεν παίζω καθόλου άσχημα, οπότε πιστεύω ότι θα γίνει ωραίος αγώνας", είπε ο Djokovic στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη Τύπου.

Για τον αγώνα του με τον Norrie, όπου φαινόταν αρκετά φρέσκος παρά το ότι έδωσε πολλούς αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και επιπλέον βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν, ο Djokovic είπε: "Χαίρομαι που φαινόμουν φρέσκος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι φρέσκος και είναι κάτι που το περίμενα, δεδομένου του πόσα τουρνουά έχω παίξει τελευταία. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος όμως, παίζω το καλύτερό μου τένις και έχω αυτοπεποίθηση. Το να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου πάντα μου δίνει επιπλέον κίνητρο, οπότε δεν σκέφτομαι τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Προφανώς, ένα μέρος μου θέλει να ξεκουραστεί και να αφήσει τη ρακέτα στην άκρη, αλλά τώρα δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να σκέφτεται τις διακοπές."

Για τη διένεξη που είχε με τους Βρετανούς φιλάθλους και τα σημεία στα οποία τον ενόχλησαν περισσότερο, σχολίασε: "Ήταν βασικά σε όλο τον αγώνα. Ήταν έλλειψη σεβασμού, αλλά το ξαναλέω, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαι προετοιμασμένος. Στο Davis Cup είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι να ξεπερνούν τα όρια, αλλά πάνω στην ένταση της στιγμής αντιδράς και εσύ και δεν επιτρέπεις τέτοια συμπεριφορά. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εγώ θα απαντήσω. Προσπαθούσα να μιλήσω και εκείνοι επίτηδες χτυπούσαν τα τύμπανα για να μην μιλάω και προσπαθούσαν να με εκνευρίσουν σε όλο το ματς. Έτσι, είχαμε μια μικρή κουβέντα στο τέλος."

Για το γεγονός πως παραμένει αήττητος στο Davis Cup από το 2011: "Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την πατρίδα μου, να φοράω το εθνόσημο στο στήθος μου όταν είμαι στο τερέν. Είναι επίσης και μια ευθύνη. Όταν κοιτάζω τον πάγκο, συνήθως δεν κάθεται κανείς εκεί. Τώρα είναι εκεί ο captain μου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και παιδικός μου φίλος. Κερδίσαμε μαζί το Davis Cup το 2010 και λίγες μέρες πριν συζητούσαμε πως αυτός ο τίτλος έδωσε ώθηση στις καριέρες και των δυο μας. Υπάρχει πολύ καλό ομαδικό πνεύμα και πιστεύουμε πως έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον τίτλο. Το γεγονός πως είμαι αήττητος στο Davis Cup από το 2011, με κάποιο τρόπο με ωθεί να συγκεντρωθώ όσο περισσότερο μπορώ και να μείνω στο καλύτερό μου επίπεδο για την χώρα μου."

Τέλος, για το αν η εμπειρία του τον βοηθάει να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος, είπε: "Η εμπειρία πολλών χρόνων σίγουρα βοηθάει να διαχειριστώ το άγχος, υπάρχουν όμως και πολύ υψηλές προσδοκίες, που ξεκινούν από εμένα και φτάνουν στην ομάδα και στο έθνος μας. Ξέρω πως κάθε παίκτης εκεί έξω θέλει να με κερδίσει και θα παίξει απέναντί μου το καλύτερό του τένις, αλλά είναι ένα καλό πρόβλημα για να έχεις αυτό. Είμαι πολύ περήφανος με την καριέρα μου και με την θέση που έχω βάλει τον εαυτό μου. Αυτό, αλλά και η πίεση, μου δίνουν κίνητρο. Το να παίζω για την πατρίδα μου ανεβάζει ακόμα περισσότερο αυτό το κίνητρο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots