ATP
Με την υπογραφή "Nole" στους ημιτελικούς η Σερβία (vids)

 
Με την υπογραφή "Nole" στους ημιτελικούς η Σερβία (vids)
tn team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 23:42

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Novak Djokovic, που νίκησε με 2-0 σετ τον Cameron Norrie, έφτασε τις 21 διαδοχικές νίκες στο Davis Cup και "σφράγισε" τη σερβική πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Djokovic βρίσκεται σε αποστολή, καθώς ταξίδεψε στη Μάλαγα προσθέτοντας μια ακόμα εβδομάδα στην μεγάλη σεζόν του, ώστε να επιστρέψει στη Σερβία ο τίτλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του Davis Cup.

Ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορίνο το 7ο ATP Finals και το 8ο Year-end No.1 στην καριέρα του, επιβλήθηκε του Cameron Norrie με 6-4, 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία της Σερβίας στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Νωρίτερα, ο Miomir Kecmanovic έκανε τη μισή δουλειά, κερδίζοντας τον Jack Draper με 7-6 (2), 7-6 (6), σε ένα ματς που δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point, κινδύνεψε όμως στο tie-break του 2ου σετ και λίγο έλειψε να οδηγηθεί σε 3ο.

Ο Djokovic από την πλευρά του δεν επέτρεψε στον Norrie να γίνει απειλητικός, δεν κινδύνεψε ούτε μια φορά στο σερβίς του, έκανε ένα break σε κάθε σετ και είχε μάλιστα ευκαιρίες και για το διπλό break - και στα 2 σετ.

Αφού ολοκλήρωσε την πρώτη του αποστολή στη Μάλαγα, ο Djokovic έκλεισε και έναν ακόμα αγώνα με τον Jannik Sinner, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Σάββατο. Η Σερβία θα παίξει με την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, με τα δυο αστέρια της διοργάνωσης να αντιμετωπίζονται για 3η φορά σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, αφού θυμίζουμε είχαν συναντηθεί 2 φορές στο ATP Finals.

Στον πρώτο ημιτελικό, που θα γίνει την Παρασκευή, η περσινή φιναλίστ και 28 φορές πρωταθλήτρια, Αυστραλία, θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία, που για 1η φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots