ATP
O Rune απέκλεισε τον Djokovic στη Ρώμη (vids)

 
O Rune απέκλεισε τον Djokovic στη Ρώμη (vids)
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 17:38

Ο Holger Rune κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Novak Djokovic και τον άφησε εκτός ημιτελικών στη Ρώμη, για πρώτη φορά από 10 χρόνια!

Λίγους μήνες μετά τον τελικό του Paris Masters, o Holger Rune κέρδισε ξανά τον Novak Djokovic, δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου στη Ρώμη, ένα τουρνουά στο οποίο ο Σέρβος έχει τρομερή παράδοση.

Ο 20χρονος Δανός τενίστας, επιβλήθηκε του κατόχου 22 Grand Slams τίτλων με 6-2, 4-6, 6-2, σε έναν αγώνα που είχε τα πάντα!

Αρκετά νεύρα και σπουδαίους πόντους εκατέρωθεν, διακοπή από τη βροχή, εναλλαγές συναισθημάτων και την "εκθρόνιση" του περσινού πρωταθλητή, που για 1η φορά μένει εκτός ημιτελικών στη Ρώμη από το μακρινό 2013!

Ο Rune ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και με 2 διαδοχικά break "ξέφυγε" στο 1ο σετ με 5-1, για να το κατακτήσει με 6-2. 

Στο 2ο σετ ο Djokovic πήρε το πρώτο του break για να προηγηθεί με 4-2, μετά από μια αμφισβητούμενη φάση ωστόσο στο break point και πολλές διαμαρτυρίες από τον Rune, τις οποίες δικαιώνει και το τηλεοπτικό hawk-eye. 

Ο Δανός παρόλα αυτά πήρε πίσω το break - μετά από ένα ιατρικό τάιμ άουτ μάλιστα που ζήτησε και πάγωσε για λίγο το παιχνίδι - μειώνοντας σε 5-4. Ο Djokovic ξεκίνησε καλύτερα στο επόμενο game και η βροχή διέκοψε τον αγώνα σε ένα δύσκολο σημείο για τον Rune, που σέρβιρε στο 4-5, 0-30. 

Στην επανεκκίνηση του παιχνιδιού, ο Σέρβος κέρδισε 2 πόντους στη σειρά και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ, εκεί όμως ο Rune θύμισε το 1ο, κάνοντας δυο απανωτά break στο ξεκίνημά του για το 4-0!  

Δεν μπορούσε να χάσει ένα τέτοιο προβάδισμα ο Rune, που φρόντισε να μην αγχωθεί καν, κρατώντας το σερβίς του εύκολα για το 5-1 και σώζοντας ένα break point στο 8ο game, για να κάνει το 6-2 και να μην επιτρέψει στον Nole να τον πλησιάσει.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού, ο Rune έφτασε στη 2η διαδοχική του νίκη επί του Djokovic, με τον οποίο έχει παίξει 3 φορές συνολικά (2-1). 

Αν μη τι άλλο αυτή είναι η χειρότερη χωμάτινη σεζόν μετά από αρκετά χρόνια για τον Djokovic, που βρήκε κάπως τον ρυθμό του σ' αυτό το τουρνουά, αλλά όχι αρκετά, ώστε να παίξει έστω σε έναν ημιτελικό. Θα πάρει στο Roland Garros με 4 νίκες και 3 ήττες στο χώμα ο Σέρβος, που στο καλύτερο τουρνουά του έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Ο Rune από την πλευρά του, ο οποίος αγωνίζεται για 1η φορά στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia, προκρίθηκε στον 3ο του προημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση και η παράδοσή του είναι εντυπωσιακή, αφού όποτε καταφέρνει κάτι τέτοιο, μπαίνει και στον τελικό. Την 1η φορά που το έκανε κατέκτησε το Masters του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τη 2η έφτασε ως τον τελικό του Monte-Carlo τον περασμένο Μάρτιο.

Θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση του Casper Ruud με τον Francisco Cerundolo, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots