ATP
Με ανατροπή στην 8άδα ο Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Gijon Open
tn team Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 0:19

O Dominic Thiem επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Marcos Giron, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Gijon Open στην Ισπανία.

Μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά μάχης, ο Dominic Thiem επικράτησε του Marcos Giron με 3-6, 6-4, 6-0, για να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Gijon Open, στο Χιχόν της Ισπανίας.

Το 1ο σετ είχε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, με τον Thiem να επιστρέφει από το 0-2 και να αποκτά προβάδισμα με break στο 3-2. Ο Giron ωστόσο κέρδισε 4 games στη σειρά και "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς του Αυστριακού τα επόμενα λεπτά, για να πάρει το σετ με 6-3.

Το 2ο σετ άνοιξε με 4 γεμάτα games, με τους δυο παίκτες να υπερασπίζονται τα σερβίς τους δύσκολα. Ο Giron έσωσε 4 break points, από 2 σε 2ο και 4ο game, ενώ και ο Thiem έσβησε 2 break points στο 3ο game.

Τελικά το break ήρθε για τον Thiem στο 6ο game (4-2), με τον Giron να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 4-4. Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ο Thiem κατάφερε να σβήσει ένα ακόμα break point και να περάσει μπροστά με 5-4, για να κάνει εκείνος το break και να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4.

Το break αυτό άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή του Thiem, που στο 3ο σετ δεν έχασε ούτε ένα game, κάνοντας 3 διαδοχικά break στο σερβίς του Αμερικανού. Μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά, ο 29χρονος Αυστριακός ολοκλήρωσε την ανατροπή και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Χιχόν.

Ο Thiem, ο οποίος είχε συντρίψει με 6-2, 6-0 τον Joao Sousa στον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είτε τον Francisco Cerundolo, Νο.4 στο ταμπλό, είτε τον Manuel Guinard.

Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών που έγινε γνωστό, ήταν αυτό ανάμεσα στον Pablo Carreno Busta και τον Arthur Rinderknech. Ο Carreno Busta, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισε τον Thiago Monteiro με 6-4, 7-6 (3), ενώ ο Rinderknech κέρδισε τον γαλλικό "εμφύλιο" με τον Constant Lestienne, με 6-4, 6-2.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Tommy Paul, που απέκλεισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Nicolas Alvarez Varona, με 6-3, 7-6 (3). Ο Paul θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Andrey Rublev, Νο.1 στο ταμπλό, και Ilya Ivashka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots