ATP
Στο Νο.3 ο Sinner, εκτός 10άδας ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.3 ο Sinner, εκτός 10άδας ο Τσιτσιπάς
© ABN AMRO Open
tn team Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 - 17:08

Ο Jannik Sinner ανέβηκε και επίσημα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ σήμερα, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Sinner, ο οποίος παραμένει αήττητος στη φετινή σεζόν, κέρδισε ακόμα μια θέση μετά τον θρίαμβό του στο Ρότερνταμ και βρέθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.3 του κόσμου.

Παραμένουν στις πρώτες θέσεις οι Novak Djokovic και Carlos Alcaraz, στην 1η και στη 2η αντίστοιχα, ενώ στο Νο.4 υποχώρησε ο Daniil Medvedev. O Andrey Rublev διατηρήθηκε στο Νο.5, ο Alexander Zverev στο Νο.6, ο Holger Rune στο Νο.7 και ο Hubert Hurkacz στο Νο.8.

Στο Νο.9 ανέβηκε ο Alex De Minaur, που κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε το career high του. Στο Νο.10 έπεσε ο Taylor Fritz και στο Νο.11 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε μια θέση και βρέθηκε για 1η φορά εκτός 10άδας από τον Μάρτιο του 2019.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Nicolas Jarry, που επέστρεψε στο Top 20 και στο Νο.19, ενώ 2 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.21, βρέθηκε και ο Alexander Bublik. O Emil Ruusuvuori κέρδισε 12 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.43, ενώ νέα career high σημείωσαν οι Marcos Giron και Alexander Shevchenko, που ανέβηκαν στο Νο.44 (+8) και στο Νο.45 (+12) αντίστοιχα.

Ο Facundo Diaz Acosta, ο οποίος έπαιξε στον πρώτο του τελικό και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλου χθες στο Μπουένος Άιρες, άφησε πίσω του 28 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.59 του κόσμου.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots