ATP
O Fucsovics στον τελικό του Ρότερνταμ (vid)

 
Marton Fucsovics
Marton Fucsovics © ABN AMRO WTT
tn team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 22:12

Ο Marton Fucsovics πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Ρότερνταμ, καθώς κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Borna Coric στα ημιτελικά.

Ο Fucsovics, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο τουρνουά του Ρότερνταμ, επιβλήθηκε του Coric με 6-4, 6-1 και πήρε με εμφατικό τρόπο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Με 18 winners και 11 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον άψογο αγώνα του ο 29χρονος Ούγγρος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.59 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Coric έπαιξε σε ανταγωνιστικό επίπεδο για τη μεγαλύτερη διάρκεια του 1ου σετ. Ο Fucsovics κέρδισε τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του ημιτελικού και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Κροάτης έκανε το break back στο 6ο game και ισοφάρισε σε 3-3.

Στη συνέχεια ο Fucsovics ανέκτησε το προβάδισμα με break και έφτασε στο 5-3, ενώ στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, ο Coric είχε 2 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει  ξανά, όμως δεν τις αξιοποίησε.

Αφού έκλεισε το σετ, ο Fucsovics κυριάρχησε στο court και έκανε 3 απανωτά break, κερδίζοντας 6 συνεχόμενα games απέναντι σε έναν Coric που έκανε πολλά περισσότερα λάθη.

Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό ATP ο Fucsovics, 1η σε 500άρι τουρνουά. Θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του αύριο (16:30GR, COSMOTE SPORT 6HD) απέναντι στον Andrey Rublev, που έχει 19 διαδοχικές νίκες και 3 συνεχόμενους τίτλους σε 500άρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots