United Cup: Στα προημιτελικά Πολωνία και Αυστραλία

 
United Cup: Στα προημιτελικά Πολωνία και Αυστραλία
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 - 17:29

Η Πολωνία και η Αυστραλία έγιναν οι δυο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του United Cup.

Η Πολωνία, που είναι και η κορυφαία ομάδα του ταμπλό, επικράτησε της Ισπανίας με 2-1 σήμερα και πήρε την 1η θέση στο Group A του United Cup.

Αν και ο Alejandro Davidovich Fokina κέρδισε στο πρώτο ματς της συνάντησης τον Hubert Hurkacz με 3-6, 6-3, 6-4, οι Πολωνοί έχασαν μόνο 3 games στα 2 επόμενα παιχνίδια! Η Iga Swiatek επιβλήθηκε της Sara Sorribes Tormo με 6-2, 6-1, ενώ στο μεικτό Swiatek και Hurkakz συνέτριψαν τους Sorribes Tormo και Davidovich Fokina με 6-0, 6-0.

Στο Group B υπήρξε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Μεγάλης Βρετανίας, αλλά η Αυστραλία ήταν εκείνη που πήρε την 1η θέση και την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στο καθοριστικό σημερινό tie, η Αυστραλία κέρδισε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2-1. Ο Alex De Minaur επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 6-4, 6-2 και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Jessica Pegula κέρδισε την Ajla Tomljanovic με 7-6 (6), 6-3 και ισοφάρισε, αλλά οι Storm Hunter και Matthew Ebden κέρδισαν το μεικτό κόντρα στους Pegula και Rajeem Ram με 6-3, 6-1, για να δώσουν τον χρυσό βαθμό της πρόκρισης στην ομάδα τους.

Οι ΗΠΑ, πρωταθλήτριες στο πρώτο περσινό United Cup, πήραν τη 2η θέση στην τριπλή ισοβαθμία και συνεχίζουν να ελπίζουν στην πρόκριση, καθώς θα περάσει και η καλύτερη 2η ομάδα μεταξύ των τριών ομίλων του Περθ.

Βήμα πρόκρισης πραγματοποίησε η Γαλλία, που στη σημερινή πρεμιέρα της στο τουρνουά κέρδισε τη Γερμανία με 2-1. Παρότι ο Alexander Zverev επικράτησε του Adrian Mannarino με 4-6, 6-4, 6-3, η γαλλική ομάδα έκανε την ανατροπή, με την Caroline Garcia να κερδίζει την Angelique Kerber με 1-6, 6-2, 6-2. Το μεικτό διπλό είχε συγκλονιστικό φινάλε, με την Garcia και τον Edouard Roger-Vasselin να επικρατούν της Kerber και του Zverev με 7-6 (4), 2-6, 12-10.

Τέλος, ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε η Νορβηγία του Casper Ruud, που κέρδισε την Κροατία με 2-1. Η Donna Vekic κέρδισε τη Malene Helgo με 7-5, 3-6, 6-3 και έδωσε το προβάδισμα στους Κροάτες, όμως ο Ruud επιβλήθηκε του Borna Coric με 6-4, 6-1 και στο μεικτό διπλό Ulrikke Eikeri και Ruud επικράτησαν των Vekic και Ivan Dodig με 6-2, 3-6, 10-7.

Οι βαθμολογίες των ομίλων:

Το πρόγραμμα της Τρίτης:

01:30 Ελλάδα - Χιλή (Σίδνεϊ, Group B)
04:00 Τσεχία - Σερβία (Περθ, Group E)
08:30 Κροατία - Ολλανδία (Σίδνεϊ, Group F)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots