Έκλεισαν θέση στα προημιτελικά οι Σέρβοι (vids)

 
Έκλεισαν θέση στα προημιτελικά οι Σέρβοι (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 15:46

Παρότι δεν έπαιξε στο μεικτό ο Novak Djokovic, οι Σέρβοι κατάφεραν να κερδίσουν και την Τσεχία και να πάρουν την 1η θέση στον όμιλό τους και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Την πρόκριση πήρε και η Νορβηγία του Casper Ruud, σε έναν όμιλο που κρίθηκε στον τελευταίο πόντο!

Ο Djokovic φάνηκε και στη νίκη επί του Jiri Lehecka ότι δεν ήταν στο 100% του, με έναν τραυματισμό στον καρπό να τον ενοχλεί, ως εκ τούτου δεν έπαιξε σήμερα στο μεικτό διπλό, με τους Σέρβους να τα καταφέρνουν πάντως και να φτάνουν στη νίκη.

Η Olga Danilovic και ο προστατευόμενος του Djokovic, Hamad Medjedovic, επικράτησαν των Miriam Kolodziejova και Petr Nouza με 4-6, 7-6 (2), 10-8, για να κάνουν το 2-1 για τη Σερβία, που θυμίζουμε πως είχε μείνει πίσω από την ήττα της Danilovic από τη Vondrousova με 6-1, 3-6, 6-3, αλλά είχε ισοφαρίσει με τη νίκη του Djokovic επί του Lehecka με 6-1, 6-7 (3), 6-1.

Η Σερβία πήρε την 1η θέση στο Group E παραμένοντας αήττητη στο τουρνουά, ενώ η Κίνα προκρίθηκε ως καλύτερη 2η, από τους 3 ομίλους στο Περθ. 

Ολοκληρώθηκε και το Group F σήμερα, με τη Νορβηγία να παίρνει την 1η θέση και την πρόκριση για τα προημιτελικά, μετά από τριπλή ισοβαθμία.

Κυριολεκτικά κρίθηκε στον τελευταίο πόντο και μάλιστα χωρίς την συμμετοχή της Νορβηγίας στους αγώνες, αφού τα πάντα καθορίστηκαν στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ολλανδία.

Η Κροατία πήρε τη νίκη με 2-1, ωστόσο έχασε το διπλό μετά από ένα συναρπαστικό tie-break, στο οποίο είχε και match point, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Πιο συγκεκριμένα, οι Κροάτες εξασφάλισαν τη νίκη από τα μονά, αφού ο Borna Coric νίκησε τον Tallon Griekspoor με 7-6 (4), 6-4 και η Donna Vekic την Arantxa Rus με 6-2, 3-6, 6-1. Ήθελαν όμως και το διπλό για να πάρουν την πρόκριση και εκεί Vekic και Ivan Dodig ηττήθηκαν από τους Demi Schuurs και Wesley Koolhof, με 6-7 (3), 6-3, 14-12.

Στο άλλο tie που έγινε σήμερα η Χιλή κέρδισε την Ελλάδα με 2-1 και παρέμεινε εντός τουρνουά, όπως και η Ελλάδα είναι εντός και θα διεκδικήσει αύριο τη νίκη επί του Καναδά και να δημιουργήσει μια ακόμα τριπλή ισοβαθμία, που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των ομίλων:

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (03/01):

01:30 Γαλλία - Ιταλία (Σίδνεϊ, Group D)
04:00 Πολωνία - Κίνα (Περθ, Προημιτελικός)
08:30 Ελλάδα - Καναδάς (Σίδνεϊ, Group B)
11:00 Αυστραλία - Σερβία (Περθ, Προημιτελικός)

Τα highlights της ημέρας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots