ATP
Μεγάλος Safiullin, "πέταξε έξω" τον Zverev! (vids)

 
Μεγάλος Safiullin, "πέταξε έξω" τον Zverev! (vids)
© Simon Bruty/USTA
tn team Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 - 17:52

Μετά τη νίκη του επί του Andy Murray, o Roman Safiullin έβγαλε νοκ άουτ και τον Alexander Zverev, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Shanghai Masters! Πρόωρα αποχαιρέτησε τη Σαγκάη και ο Holger Rune.

Ο Safiullin πραγματοποίησε ακόμα ένα σπουδαίο ματς στη Σαγκάη και επιβλήθηκε του Zverev με 6-3, 6-1, για να βγάλει εκτός τουρνουά και μάλιστα με εμφατικό τρόπο το Νο.9 του ταμπλό.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.50 στον κόσμο, έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης με το καλημέρα, προηγήθηκε με 3-0 και χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα service game του έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του 1ου σετ, με 6-3.

Στο 2ο σετ έσβησε το πρώτο break point του Zverev -και μοναδικό στο ματς- για να ισοφαρίσει σε 1-1 και στη συνέχεια έκανε 3 απανωτά break, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι από το 7ο κιόλας game για το 6-1, σε 75 λεπτά αγώνα.

Στη φάση των "32" του Masters της Σαγκάης, ο Safiullin θα αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο Αμερικανό Ben Shelton, που απέκλεισε τον Jaume Munar με 6-4, 6-4.

Πρόωρο αντίο στη Σαγκάη είπε και ο Holger Rune, No.3 στο ταμπλό, ο οποίος ηττήθηκε από τον Brandon Nakashima, με τον Αμερικανό μάλιστα να συντρίβει τον Δανό με 6-0, 6-2, σε ακόμα μια απογοητευτική ημέρα για εκείνον.

Ο Nakashima θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον τοπικό ήρωα, Zhizhen Zhang, που συνεχίζει την πορεία του μετά και τη νέα μεγάλη νίκη που πέτυχε επί του Νο.28 του ταμπλό, Tomas Martin Etcheverry, με 4-6, 6-3, 6-4.

Ο Casper Ruud νωρίτερα κέρδισε τον Yoshihito Nishioka με 7-5, 6-0 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Christopher Eubanks, που απέκλεισε τον Yannick Hanfmann με 4-6, 6-3, 6-2.

Ο Hubert Hurkacz ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Θανάση Κοκκινάκη με 7-6 (5), 6-4 και θα παίξει με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Yu-hsiou Hsu, που απέκλεισε και τον Lorenzo Musetti, με 6-3, 6-4.

Τέλος, εκτός συνέχειας και οι Alex De Minaur και Felix Auger-Aliassime. O πρώτος, Νο.11 στο ταμπλό, ηττήθηκε από τον Fabian Marozsan με 6-3, 7-5, ενώ ο Auger-Aliassime, που κάνει μια πολύ κακή σεζόν, ηττήθηκε από έναν άλλον Ούγγρο, τον Marton Fucsovics, με 7-6 (3), 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots