ATP
Επιστροφή με νίκη για τον Medvedev (vids)

 
Επιστροφή με νίκη για τον Medvedev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 18:51

O Daniil Medvedev συνδύασε με νίκη την πρώτη του αναμέτρηση μετά από το Australian Open και προκρίθηκε στους "16" του Ντουμπάι. Εκεί θα βρίσκεται ο Karen Khachanov και ο 18χρονος Jakub Mensik, που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του στη Μέση Ανατολή.

O Medvedev ξεπέρασε το εμπόδιο του Alexander Shevchenko κερδίζοντάς τον με 6-3, 7-5 στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι και στην πρώτη του αναμέτρηση μετά το εξαντλητικό τουρνουά που είχε στο Australian Open, από το οποίο χρειάστηκε επιπλέον χρόνο για να αναρρώσει.

Έδειξε καλά δείγματα στην επιστροφή του ο φιναλίστ του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, Νο.1 στο ταμπλό του Ντουμπάι και Νο.4 στον κόσμο, ο οποίος προηγήθηκε με double break στο 5-2 του 1ου σετ και μπορεί να δέχτηκε ένα break και να έγινε το 5-3, αλλά στο αμέσως επόμενο game "έσπασε" ξανά τον αντίπαλό του, για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Shevchenko απείλησε ακόμα περισσότερο, καθώς έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3. Ο Medvedev κατάφερε να ανατρέψει τα πράγματα και να αποφύγει τις περιπέτειες, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games, για να "σφραγίσει" την πρόκριση σε 88 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, o Medvedev, ο οποίος είναι και υπερασπιστής του τίτλου στο 500άρι του Ντουμπάι, θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που κέρδισε τον Sumit Nagal με 6-4, 5-7, 6-1.

Τη θέση του στη 16άδα του Ντουμπάι έκλεισε και ο Karen Khachanov, που κέρδισε σχετικά εύκολα τον Luca Van Assche με 6-2, 6-3 σε 80 λεπτά. Στον 2ο γύρο ο Khachanov θα αντιμετωπίσει τον Jiri Lehecka, που μετά από ένα πολύ κλειστό ματς κέρδισε τον Marton Fucsovics με 6-4, 3-6, 7-5.

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, ο Ugo Humbert κέρδισε το γαλλικό ντέρμπι με τον Gael Monfils, με 4-6, 6-3, 6-3, και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Andy Murray. Θυμίζουμε πως ο Βρετανός είχε κερδίσει χθες τον Denis Shapovalov με 4-6, 7-6 (5), 6-3.

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Arthur Cazaux, έβγαλε εκτός τον Lorenzo Musetti με 6-4, 7-6 (2) και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει το No.2 του ταμπλό, Arthur Rublev, ενώ ο Christopher O'Connell κέρδισε τον Maximilian Marterer με 6-2, 6-4 και θα αντιμετωπίσει το Νο.3 του ταμπλό, Hubert Hurkacz.

Τέλος, ο 18χρονος Jakub Mensik, ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του από την Ντόχα, κέρδισε τον Borna Coric με 4-6, 6-3, 7-6 (7) αφού έσβησε κι ένα match point στο tie-break και θα παίξει στην επόμενη φάση με τον Alejandro Davidovich Fokina, που νωρίτερα κέρδισε τον Fabian Marozsan με 6-3, 4-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots