ATP
Νέο career high για τον Bublik

 
Νέο career high για τον Bublik
© Presse Sports/Jean Baptiste Autissier
tn team Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 - 12:04

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Μονπελιέ, ο Alexander Bublik έκανε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, πλησιάζοντας το Top 20.

Ο Bublik, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Open Sud de France κερδίζοντας με ανατροπή στα σετ και τα 4 παιχνίδια του, κέρδισε 4 θέσεις σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.23.

Δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές στην κατάταξη αυτή την εβδομάδα, μιας και το 250άρι στο Μονπελιέ ήταν το μοναδικό τουρνουά της ΑΤΡ που έγινε, αφού ήταν εβδομάδα Davis Cup.

Το Top 10 παρέμεινε αναλλοίωτο, με τον Novak Djokovic να παραμένει στην κορυφή για 411η εβδομάδα στην καριέρα του. Ο Carlos Alcaraz τον ακολουθεί στο Νο.2, με τους Daniil Medvedev και Jannik Sinner να έχουν πλησιάσει στο Νο.3 και στο Νο.4 αντίστοιχα.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Andrey Rublev, με τον Alexander Zverev να διατηρείται στο Νο.6, τον Holger Rune στο Νο.7, τον Hubert Hurkacz στο Νο.8, τον Taylor Fritz στο Νο.9 και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.10.

Χαμηλότερα, ο Felix Auger-Aliassime κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28, ενώ ο Borna Coric, φιναλίστ στο Μονπελιέ, κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.31.

Εκτός από τον Bublik, στο Top 100 βελτίωσαν τα career high τους 3 ακόμα παίκτες. Ο Flavio Cobolli, που κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.71, ο Arthur Cazaux, που κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.80, καθώς και ο Jurij Rodionov, που άφησε πίσω του 19 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.89.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, 10 θέσεις κέρδισε αυτή την εβδομάδα ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ανεβαίνοντας στο Νο.745 του κόσμου.

Φυσικά πάντα Νο.1 Έλληνας είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Νο.2 ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος έχασε 7 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.458.

Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.112, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Νο.127. Στο Νο.231 ανέβηκε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που κέρδισε 5 θέσεις.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots