Σταματιάδης στο ΤΝ: "Η εικόνα του Στέφανου στο Παναθηναϊκό Στάδιο πρέπει να αξιοποιηθεί"

 
Σταματιάδης στο ΤΝ: "Η εικόνα του Στέφανου στο Παναθηναϊκό Στάδιο πρέπει να αξιοποιηθεί"
© tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:03

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, κ. Δημήτρης Σταματιάδης, μίλησε στο tennisnews.gr μετά το τέλος των αγώνων του Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο και μας είπε τις εντυπώσεις του από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, το αποτύπωμα που μπορεί να αφήσει στο μέλλον του ελληνικού τένις, το πως μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του αθλήματος και φυσικά δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Εθνική ομάδα για τη μεγάλη της προσπάθεια.

Για το αγωνιστικό κομμάτι του διημέρου: "Δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως πρέπει να συγχαρώ όλη την Εθνική ομάδα γιατί έκανε μια μεγάλη προσπάθεια. Ο Στέφανος έμεινε στο γήπεδο πάνω από 6 ώρες, γιατί έκανε και προπόνηση προηγουμένως. Έκανε ό,τι μπορούσε και η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια. Δεν είχαμε το αποτέλεσμα, αλλά προχωράμε και πιστεύω ότι η ομάδα έχει μέλλον. Τα παιδιά βλέποντας αυτούς τους αθλητές να βρίσκονται σ' αυτό το σημείο εμπνέονται και πολύ γρήγορα θα έχουμε κι άλλα παιδιά που θα μπορούν να μπουν στην Εθνική. Και πάλι συγχαρητήρια στην Εθνική για όλη την προσπάθεια."

Για την οργάνωση και τις όποιες αστοχίες ή δυσκολίες μπορεί να υπήρξαν: "Είναι μια ιστορική στιγμή, κορυφαία για το ελληνικό τένις, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του το τένις μπήκε στο Καλλιμάρμαρο. Είναι ένα στάδιο με τεράστια ιστορία και πρώτα απ' όλα πρέπει να εστιάσουμε εκεί. Οι χιλιάδες των φιλάθλων που ήρθαν αποκόμισαν μια ξεχωριστή εικόνα. Είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν πρώτη φορά, συμβαίνουν σπάνια και μπορείς να λες 'ήμουν και εγώ εκεί'. Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με τεχνικές δυσκολίες, σαφώς πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό και ο κόσμος που ήρθε το χάρηκε. Είναι μια κορυφαία στιγμή και δεν πρέπει να εστιάζουμε στα μικρά πράγματα, αλλά στο μεγάλο."

Για την ομαδική δουλειά που πρέπει να γίνεται σε τέτοιες διοργανώσεις: "Η προσπάθεια γίνεται. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει σύμπνοια, έχει ομόνοια μεταξύ της ως ομάδα. Εμείς σαν συμβούλιο παρέχουμε οτιδήποτε μπορούμε να παρέχουμε στην ομάδα, οτιδήποτε επιθυμεί. Αναφέρθηκε προηγουμένως το θέμα που υπήρξε με τα καρεκλάκια, αλλάχθηκαν δυο ώρες με το που ειπώθηκε, επιδείχθηκαν κάποια αντανακλαστικά. Πάντοτε γίνεται μια προσπάθεια για μια σύμπνοια και κάθε χρόνο θα γίνεται και περισσότερο, απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι ένας οργανισμός και πάρα πολλοί φορείς εμπλέκονται για ένα τελικό αποτέλεσμα."

Για την αξιοποίηση μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ώστε να υπάρξει συνέχεια στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις: "Όλο αυτό το οποίο γίνεται, πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Έγινε σήμερα κάτι το τεράστιο, το μέγεθος αυτού δεν μπορεί να αποτιμηθεί σήμερα. Θα αποτιμηθεί αργότερα, μετά από μήνες, μετά από έναν χρόνο... Η εικόνα του Στέφανου μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτό θέλει το χρόνο του. Θέλει μεθοδευμένη ανάπτυξη και χρόνο για να έχει αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να είναι κάτι μεμονωμένο. Έγινε στο ΟΑΚΑ κάτι υπέροχο, γίνεται τώρα αυτό. Αυτό το πράγμα πρέπει να συνεχίσει, για να αξιοποιηθεί και να έρθουν νέα παιδιά. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά σε όλες τις ηλικίες και είμαι σίγουρος ότι κάποια απ' αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν και την Εθνική μας. Έχει γίνει και μια κουβέντα για τον Στέφανο Σακελλαρίδη, είναι ένα παιδί νεαρής ηλικίας που, όπως είπε και ο Απόστολος (Τσιτσιπάς), το λέω και γω γιατί έχω μιλήσει και με τον πατέρα του, είναι ένα παιδί που κάποια στιγμή θα στελεχώσει την Εθνική ομάδα. Μπορεί να έρθουν κι άλλα παιδιά. Πρέπει να υπάρχει μια βάση και να προχωράμε μεθοδικά και στοχευμένα."

Για το το εγχείρημα του Παναθηναϊκού Σταδίου επιτέλεσε το στόχο του και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια διοργάνωση ΑΤΡ: "Ναι, φυσικά. Όταν κάνεις μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, σίγουρα είναι και το καλύτερο πρόκριμα για να μπορείς να φέρεις και μια διοργάνωση ΑΤΡ. Έχει αποδείξει η ομοσπονδία αυτή τη χρονιά με δυο τεράστιες διοργανώσεις ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα."

Για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ομοσπονδία να αξιοποιήσει γεγονότα σαν κι αυτό για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις: "Θέλει στόχευση και διάρκεια. Δεν μπορείς να κάνεις ένα στόχο του αύριο. Πριν λίγα χρόνια δεν κάναμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί δεν υπήρχε ένας Στέφανος που να μπορεί να το υποστηρίξει. Τώρα που υπάρχει ένας Στέφανος, η ομοσπονδία μπορεί να το αξιοποιήσει αυτό κάνοντας μεγάλες διοργανώσεις, επιμόρφωση στελεχών, βοήθεια στους αθλητές, καλύτερη οργάνωση των σωματείων, είναι πάρα πολλά. Όταν φτάνεις σε ένα τέτοιο κορυφαίο σημείο, αυτό το πράγμα πρέπει να διαχέεται και στη βάση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots