Ημιτελικά στο μονό, τελικό στο διπλό η Χριστοφή

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 21:05

Την 3η διαδοχική νίκη της στο Kursumlijska Banja της Σερβίας πανηγύρισε η Ελένη Χριστοφή, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF. Παράλληλα, διεκδικεί τον τίτλο και στο διπλό, όπου μπήκε στον τελικό. 

Η Χριστοφή κέρδισε άλλη μια Σέρβα, την Anja Stankovic, με 7-6 (0), 6-3, για να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Kursumlijska Banja της Σερβίας.

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια ανέτρεψε αρχικά το 2-5 στο 1ο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στη συνέχεια έμεινε πίσω με 5-6, αλλά κέρδισε τους 11 τελευταίους πόντους του σετ, για να το κατακτήσει στο tie-break με το συντριπτικό 7-0.

Συνέχισε να κυριαρχεί και προηγήθηκε με 3-0 στο ξεκίνημα του 2ου σετ η Χριστοφή, η οποία είδε τη Σέρβα αντίπαλή της να μειώνει σε 3-2 και σε 4-3, αλλά διατήρησε τον έλεγχο και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη της στο 9ο game του σετ, έπειτα από 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως η Χριστοφή είχε κερδίσει άλλες δυο παίκτριες από τη Σερβία, αυτή την εβδομάδα στο Kursumlijska Banja. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Mila Masic με 6-1, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο την Lara Stojanovski με 6-0, 7-5.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για την ημιτελική φάση την Karola Patricia Bejenaru από τη Ρουμανία, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.551 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Χριστοφή παράλληλα συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο και στα διπλά, όπου πέρασε στον τελικό, μαζί με τη συμπαίκτριά της από την Ελβετία, Sebastianna Scilipoti. Στον σημερινό ημιτελικό νίκησαν την Ισραηλινή Sofiia Nagomaia και τη Ρουμάνα Anastasia Safta με 6-3, 6-4.

Αύριο θα διεκδικήσουν τον τίτλο, αντιμετωπίζοντας την πολύ καλή ομάδα της Βελγίδας Tilwith Di Girolami και της Σλοβάκας Nina Vargova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots