Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό ο Θάνος σε αγώνα 4 ωρών!

 
Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό ο Θάνος σε αγώνα 4 ωρών!
tn team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 21:42

Ο Αριστοτέλης Θάνος πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τους "16" του τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Lyttos Beach σε ένα τρομερό ματς με τον Orel Kimhi, Νο.1 του ταμπλό, απέναντι στον οποίο έσωσε match point και μονομάχησε για 4 σχεδόν ώρες! Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν και ο Γιάννης Ξυλάς και η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Ο Αριστοτέλης Θάνος επικράτησε του Orel Kimhi, Νο.1 στο ταμπλό και No.438 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 3-6, 7-6 (5), 7-5, μετά από τρομερή μάχη 3 ωρών και 54 λεπτών στο Lyttos Beach.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1439 του κόσμου αλλά πολλάκις έχει αποδείξει ότι αυτό το νούμερο δεν είναι αντιπροσωπευτικό, κατάφερε να σώσει match point στο σερβίς του Ισραηλινού στο 6-3, 5-4, 40-30, για να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Kimhi έκανε νέο break και σέρβιρε ξανά για το ματς στο επόμενο game, φτάνοντας 2 πόντους μακριά στο 6-5, 30-0. Ο Θάνος ούτε τότε το έβαλε κάτω, κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και έστειλε το σετ στο tie-break.

Εκεί ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για το 2ο σετ, επικρατώντας με 7-5. Στο 3ο σετ ο Θάνος δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, αλλά είδε το 5-3 να γίνεται 5-5. Δεν απώλεσε την ψυχραιμία του, έκανε νέο break για το 6-5 και έκλεισε το ματς στο σερβίς του στο 12ο game.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach προκρίθηκε και ο Γιάννης Ξυλάς, που επίσης πέτυχε καλή νίκη εις βάρος του Αυστραλού Jacob Bradshaw, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 6-3.

Στο γυναικείο τουρνουά, η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, καθώς επικράτησε της Ιταλίδας Gaia Squarcialupi με 6-4, 6-1.

Στο διπλό, η Σακελλαρίδη και η Ιταλίδα Irene Lavino κέρδισαν τις Μαρία Ελένη Πούλκα και Στυλιανή Ρουσσοπούλου με 6-0, 6-0 και μπήκαν στα προημιτελικά. Η Έλενα Κοροκοζίδη και η Λετονή Margarita Ignatjeva, ηττήθηκαν στα σημεία από τις No.2 του ταμπλό, Natalia Siedliska και Nina Vargova, με 7-6 (4), 6-4.

Αύριο, ο Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Samuele Pieri και ο Ξυλάς τον Σουηδό Adam Heinonen, για μια θέση στα προημιτελικά. Στα προημιτελικά του διπλού, οι Στέφανος Σχινάς και Γιώργος Βάλαρης θα παίξουν με τους Seydina Andre και Nicolas Jadoun.

Στις γυναίκες, η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Ignatjeva και η Κοροκοζίδη την Ισραηλινή Mika Buchnik, για τη φάση των "16". Για τα προημιτελικά του διπλού, Σακελλαρίδη και Lavino θα παίξουν με τις Buchnik και Alian Zack.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots