Ημιτελικά στο μονό, τελικό στο διπλό ο Σκορίλας

 
Ημιτελικά στο μονό, τελικό στο διπλό ο Σκορίλας
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 - 17:45

Νέα διπλή νίκη πανηγύρισε ο Αλέξανδρος Σκορίλας σήμερα στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού, μαζί με τον Αριστοτέλη Θάνο. Στον τελικό του διπλού γυναικών πέρασε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας επικράτησε του Ισραηλινού Ron Ellouck με 7-6 (8), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τους "4" καλύτερους της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ, έχοντας και 6 χαμένα set points για να το κερδίσει! Οδηγήθηκε σε tie-break από τον Ellouck και μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει 2 set points εκεί, για να το κερδίσει με 10-8 και να κλείσει αυτό το συγκλονιστικό σετ στο 8ο δικό του set point!

Πιο απλά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, στο οποίο ο Αλέξανδρος πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-2 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, για να ολοκληρώσει το ματς στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Αργότερα πήρε με περιπετειώδη τρόπο την πρόκριση και για τον τελικό του διπλού, όπου μαζί με τον Αριστοτέλη Θάνο απέκλεισαν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Δημήτρη και τον Μιχάλη Σακελλαρίδη, με 4-6, 7-5, 10-8.

Σ' αυτό το παιχνίδι ο Σκορίλας και ο Θάνος αντιμετώπισαν διπλό match point στο σερβίς των αδερφών Σακελλαρίδη, στο 6-4, 5-4, 40-30 του 2ου σετ, κάνοντας τελικά το break και ανατρέποντας την κατάσταση για να πάρουν τη νίκη έπειτα από ένα γεμάτο και αμφίρροπο match tie-break με 10-8.

Στο τουρνουά των γυναικών, η Σαπφώ Σακελλαρίδη ολοκλήρωσε την πορεία της στα μονά στην προημιτελική φάση, καθώς ηττήθηκε από την Πολωνή Marcelina Podlinska με 7-6 (5), 6-4.

Στο διπλό, η Σακελλαρίδη και η Ιταλίδα Laura Mair προκρίθηκαν στον τελικό, κερδίζοντας με ανατροπή τη Λιθουανή Patricija Paukstyte και τη Γερμανίδα Marie Charlotte Vogt με 3-6, 6-2, 10-8. Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη για τη Σακελλαρίδη στα διπλά, όπου διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της!

Αύριο, στις 10:00 το πρωί στο κεντρικό court των hardcourt εγκαταστάσεων του Lyttos Beach, ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Ουκρανό Oleg Prihodko, Νο.3 στο ταμπλό και Νo.600 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, για τα ημιτελικά του μονού. Μερικές ώρες μετά θα παίξει και τον τελικό του διπλού στο ίδιο γήπεδο μαζί με τον Θάνο, ενάντια στους Σλοβάκους Tomas Lanik και Samuel Puskar, Νο.3 στο ταμπλό.

Στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach, η Σακελλαρίδη και η Mair θα παίξουν για τον τίτλο στις 12:30 το μεσημέρι στο Court 12, ενάντια στη Γαλλίδα Lucie Nguyen Tan και τη Σλοβάκα Nina Vargova, Νο.2 στο ταμπλό.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots