Πρωταθλητής ο Μιχαλακόπουλος - φιναλίστ ο Γακόπουλος και η Φασουλά στην Αθήνα (pics)

 
Πρωταθλητής ο Μιχαλακόπουλος - φιναλίστ ο Γακόπουλος και η Φασουλά στην Αθήνα (pics)
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:18

O Άλκης Μιχαλακόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά Athens TE U14 by Greece Sotheby's Int'l Realty, κερδίζοντας στον τελικό τον Ραφαήλ Γακόπουλο. Φιναλίστ στα κορίτσια η Νεφέλη Φασουλά, νικητής στο διπλό ο Αλέξανδρος Αυγέρης.

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος ολοκλήρωσε την άψογη εβδομάδα του στην Αθήνα με τη νίκη του επί του Ραφαήλ Γακόπουλου στον σημερινό τελικό του Athens TE U14 by Greece Sotheby's Int'l Realty, τουρνουά 2ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe, με 6-2, 6-2.

Δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών ο Μιχαλακόπουλος, που ήταν στο Νο.1 του ταμπλό (Νο.34 στα 14άρια στην Ευρώπη) και κατέκτησε τον 3ο τίτλο του στα 14άρια σε τουρνουά της Tennis Europe στα μονά. Συνολικά έχει κερδίσει 6 τίτλους στα μονά σε όλες της ηλικιακές κατηγορίες και άλλους 5 στα διπλά σε διοργανώσεις Tennis Europe.

Στον τελικό του μονού κοριτσιών, η πολύ δυνατή Ioana Stefania Boian από τη Ρουμανία, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.5 στην Ευρώπη στα 14άρια, κέρδισε τη Φωτεινή Νεφέλη Φασουλά με 7-5, 6-4 σε ένα γεμάτο και ωραίο παιχνίδι.

Η Φασουλά έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, χάνοντας ευκαιρία να κερδίσει το 1ο σετ από το υπέρ της 5-3. Στο 2ο σετ έσωσε match points στο 1-5 και έπειτα κατάφερε να μειώσει σε 4-5 δίνοντας μάχη, αλλά η Boian ολοκλήρωσε τελικά το ματς στο 10ο game και κατέκτησε τον 3ο φετινό της τίτλο σε διοργάνωση της Tennis Europe. 

Η Boian κατέκτησε τον τίτλο και στα διπλά, όπου μαζί με τη συμπάτριώτισσά της Maria Alexandra Mateas κέρδισαν στον τελικό τις Θέα Γρηγορίου και Στελίνα Νούτσου με 6-0, 6-1.

Στο διπλό των αγοριών, τον τίτλο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Αυγέρης και ο Λιθουανός συμπαίκτης του, Erikas Maskolaitis, που νίκησαν στον τελικό τον Ελβετό Tiago Peterhans και τον Βέλγο Killian Van Roost, No.2 στο ταμπλό, με 3-6, 6-3, 10-8.

Ο Αυγέρης και ο Maskolaitis πραγματοποίησαν πολύ σπουδαία ανατροπή στο match tie-break, καθώς βρισκόντουσαν πίσω με 3-8 και κέρδισε τους 7 επόμενους πόντους, για να φτάσουν στη νίκη.

Ήταν ο 2ος φετινός τίτλος για τον Αυγέρη σε τουρνουά της Tennis Europe, μετά το Bitola Open όπου είχε κερδίσει με τον Αλέξανδρο Νούλα, καθώς και ο 3ος συνολικά στην καριέρα του.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Athens TE U14 by Greece Sotheby's Int'l Realty

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots