Ολοκληρώθηκε το 5ο Επαγγελματικό τουρνουά PTT Men 25K Glifada - Συνολικά έπαθλα $40.000 σε Έλληνες τενίστες!

 
Ολοκληρώθηκε το 5ο Επαγγελματικό τουρνουά PTT Men 25K Glifada - Συνολικά έπαθλα $40.000 σε Έλληνες τενίστες!
tn team Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 - 15:04

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επαγγελματικό τουρνουά ανδρών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη 11-17 Δεκεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Γλυφάδας. Είναι το 5ο τουρνουά της σειράς που διεξάγεται στην Ελλάδα μετά από 2 προηγούμενες διοργανώσεις σε Αθήνα και 2 σε Θεσσαλονίκη.

Στην Γλυφάδα συμμετείχαν ξένοι αθλητές από 10 χώρες (Σερβία, Ουκρανία, Κύπρο, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία, Κροατία, Σλοβακία, Ρωσία, Ουγγαρία και Αυστρία) αλλά και πολλοί Έλληνες πρωταθλητές όπως οι Γιάννης Ξυλάς, Αριστοτέλης Θάνος, Δημοσθένης Τραμονλής, Γιάννης Κουντουράκης, Χρήστος Κεϊσίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Στέφανος Σχινάς, Γιώργος Νουχάκης, Πάρης Γεμουχίδης και Θοδωρής Μητσάκος.

Μετά από δύσκολο αγώνα, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Γιάννης Ξυλάς που επικράτησε στον τελικό του Ούγγρου Gergely Madarasz με σκορ 6-3, 2-6, 7-6 (8-6) και παρέλαβε την επιταγή του νικητή αξίας 3.600 δολαρίων. Πολύ καλή η εμφάνιση και του Αριστοτέλη Θάνου που κατέλαβε την 3 η θέση χάνοντας στα ημιτελικά από τον Madarasz με σκορ 5-7, 2-6.

Ο Διευθυντής Αγώνων και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Θοδωρής Αγγελίνος αναφέρθηκε πολύ θετικά στην προσπάθεια της Τένις Ελλάς να διοργανώσει τέτοιους αγώνες στην Ελλάδα: «Οι αγώνες αυτοί είναι εξαιρετικοί διότι δίνουν την ευκαιρία σε Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου διεθνή τουρνουά χωρίς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Λόγω του συστήματος round-robin, τα πολλά ματς που δίνει κάθε αθλητής συμβάλουν σημαντικά στην αγωνιστική προετοιμασία τους. Πρωτοβουλίες σαν αυτή είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του αγωνιστικού τένις στην Ελλάδα».

Ο Θοδωρής Γκλαβάς, μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ και εμπνευστής των αγώνων στην Ελλάδα, επίσης αναφέρθηκε στην σημασία των αγώνων. «Διοργανώνουμε τους αγώνες αυτούς για να υποστηρίξουμε Έλληνες αθλητές προσφέροντάς τους δυνατό ανταγωνισμό και οικονομική επιβράβευση προκειμένου να ενισχυθούν η προετοιμασία και τα ταξίδια τους. Μέχρι σήμερα, και στις 5 διοργανώσεις στη χώρα μας, Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν παραλάβει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 39.650 δολαρίων.»

Η διοργανώτρια GMV Τένις Ελλάς είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της ελληνικής αντισφαίρισης. Στόχος της Τένις Ελλάς είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και η ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών.

Με την ευκαιρία, η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας για τη φιλοξενία και βοήθεια που παρείχε καθώς και τους χορηγούς Universal Tennis και Tatoi Club για τη συνεχή υποστήριξή τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots