Θ. Γκλαβάς: Οι αθλητές που επανδρώνουν τις εθνικές ομάδες Davis Cup και Billie Jean King Cup χρειάζονται υποστήριξη

 
Θ. Γκλαβάς: Οι αθλητές που επανδρώνουν τις εθνικές ομάδες Davis Cup και Billie Jean King Cup χρειάζονται υποστήριξη
tennisnews team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:58

Το μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ Θεόδωρος Γκλαβάς, καταθέτει την άποψή του, η οποία έχει γίνει και πρόταση στο Διοικητικό Συμβόυλιο της ΕΦΟΑ για μια πολιτική σταθερής υποστήριξης των παικτών που απαρτίζουν τις "μεγάλες" Εθνικές ομάδες της χώρας μας.

"Σε συνέχεια πρόσφατης δημοσίευσης του Γιάννη Σερκεδάκη για τις επιτυχίες του αθλητή  Στέφανου Σακελλαρίδη και ενόψει της συγκρότησης της Εθνικής ομάδας για την κρίσιμη συνάντηση με την Σλοβακία στις 16-17 Σεπτεμβρίου, επανέρχομαι στην πρότασή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ για μια πολιτική σταθερής υποστήριξης των παικτών του Davis Cup (άνδρες) και Billie Jean King Cup (γυναίκες).

Προκειμένου οι αθλητές να είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις συναντήσεις των εθνικών ομάδων, προπονούνται, αγωνίζονται και ταξιδεύουν όλον τον χρόνο και για πολλά έτη. Οι θυσίες και τα βάρη αυτής της προσπάθειας είναι μεγάλα και επιβαρύνουν κυρίως τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η στήριξη της προσπάθειας αυτής των αθλητών από την ομοσπονδία, δεν πρέπει να είναι «ευκαιριακή», αλλά αντιθέτως πρέπει να είναι συνεχής, ουσιαστική και με οικονομικά μεγέθη που θα αντιστοιχούν στους παίκτες ανάλογα με τη θέση και τις ανάγκες τους.

Με άλλα λόγια, οι αθλητές/τριες πρέπει να τυγχάνουν ετήσιας οικονομικής υποστήριξης ανεξαρτήτως των συναντήσεων της εθνικής, βοήθεια που εν συνεχεία μπορεί να επαυξάνεται σε περίπτωση ατομικών ή ομαδικών επιτυχιών ή σε περίπτωση ανόδου κατηγορίας της χώρας μας κλπ.

Η αρωγή και συμπαράσταση που σήμερα δίνεται στους αθλητές μας δεν επαρκεί, για μερικούς μάλιστα είναι ανύπαρκτη, ενώ ο τρόπος που γίνεται η κατανομή αφήνει περιθώρια για σχόλια και παράπονα που στερούν τη δυνατότητα από τις εθνικές μας ομάδες να βρίσκονται στον καλύτερο εαυτό τους."

 

Θοδωρής Γκλαβάς
Μέλος ΔΣ ΕΦΟΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots