«Παίζουμε για τη Θεσσαλία»: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στη Λάρισα 23/04 - 02/05

 
«Παίζουμε για τη Θεσσαλία»: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στη Λάρισα 23/04 - 02/05
tn team Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 19:23

Αρχίζει σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στη Λάρισα με τη συμμετοχή 1060 αθλητών/τριών από ολόκληρη την Επικράτεια. Η ΕΦΟΑ συναισθανόμενη τις απώλειες και τις δυσκολίες που βίωσαν οι συμπατριώτες μας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τον τόπο, τις περιουσίες και πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους τους, καταδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης και υποστήριξης στις πληγείσες περιοχές ανέθεσε τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Juniors στη Λάρισα και στην Νίκαια Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Κιλελέρ και την Ένωση Ξενοδόχων Λάρισας, φορείς τους οποίους ευχαριστεί.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε υποδομές και αγωνιστικές δράσεις στη Θεσσαλία, η ΕΦΟΑ εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα για τη διεξαγωγή ενός επιτυχημένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Διευθυντής των Αγώνων έχει οριστεί ο κ. Δημήτρης Καφφές, τον οποίο ευχαριστεί η ΕΦΟΑ για την εθελοντική προσφορά του στη διοργάνωση.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Λάρισας.

Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Λάρισας κ. Δημήτρη Κουρέτα, και τους Δημάρχους, Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο, Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους, για την διοργάνωση των αγώνων, καθώς και όλους τους χορηγούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Προέδρους των Σωματείων-Μελών της ΕΦΟΑ που διοργανώνουν τις επί μέρους ηλικιακές κατηγορίες, «Ο.Α. Νίκαια Λάρισας» (18 ετών), «Ο.Α. Φοίβος Λάρισας» (16 ετών), «Α.Α. Λάρισας» (14 & 10ωετών), «Α.Σ. Αντισφαίριση & Ζωή» (12 ετών) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για το άθλημα του τένις στην χώρα μας. Θα αγωνιστούν 1060 αθλητές και οι νικητές θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες και θα τύχουν της μοριοδότησης για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, με τους επισκέπτες, γονείς, συνοδούς και προπονητές να ξεπερνούν τους 3.000 συνολικά.

Η σημασία της ανάθεσης από την ΕΦΟΑ του  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος junior’s στην περιοχή αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη για την επιτυχή έκβαση των αγώνων.  Η επιτυχία του θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του τένις, του αθλητισμού και του πολιτισμού του νομού μας, θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί το κόστος συμμετοχής για όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας.

Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να στηρίξει με την παρουσία του τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών με το θέαμα να είναι απολαυστικό στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.»

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, δράσεις ενίσχυσης και διάδοσης του αθλήματος θα κορυφωθούν τις προσεχείς ημέρες, όπως ενημέρωσε ο κ. Δημήτρης Καφφές:

  • Επισκέψεις σχολικών μονάδων στις εγκαταστάσεις διεξαγωγής
  • Εφαρμογή του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματος «Το Τένις στο σχολείο»
  • «Street Tennis»
  • Επιμορφωτικές διαλέξεις σε σχολικές μονάδες

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots