WTA
Στον τελικό του Τσάρλστον η Kasatkina (vid)

 
Στον τελικό του Τσάρλστον η Kasatkina (vid)
© Charleston Open / Chris Smith
tn team Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 - 23:19

H Daria Kasatkina κέρδισε την Jessica Pegula έπειτα από τρίωρη μάχη στο Τσάρλστον, για να γίνει η πρώτη φιναλίστ του Charleston Open.

Μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, η Kasatkina κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Νο.1 του ταμπλό, Pegula, την οποία κέρδισε με 6-4, 4-6, 7-6 (5).

H Kasatkina επέστρεψε από το 2-4 στο 1ο σετ για να το κερδίσει με 6-4, ενώ στο 2ο σετ έσωσε 5 set points στο 3-5 και έκανε το break back για να μειώσει σε 4-5. Τελικά όμως η Pegula πήρε αυτό το σετ, κάνοντας νέο break στο 10ο game.

Η Αμερικανίδα στη συνέχεια άνοιξε το 3ο σετ με break για το 2-0, αλλά άμεση ήταν η απάντηση της Kasatkina, που κέρδισε τα 3 επόμενα games. Οι δυο παίκτριες συνέχισαν να μονομαχούν και να πηγαίνουν game-game μέχρι το tie-break, χωρίς καμία να καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο στο σετ.

Και το tie-break ήταν αμφίρροπο και ισορροπημένο ως το τέλος, με την Kasatkina να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτησή του, όταν από το 1-3 πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και πέρασε μπροστά με 5-3. Δημιούργησε διπλό match point λίγο μετά και τελικά αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία της, για να "γράψει" το τελικό 7-5.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός για την Kasatkina στη σεζόν, αφού η Ρωσίδα ήταν φιναλίστ στο 500άρι της Αδελαΐδας και στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι. Και αυτός ο τελικός θα είναι σε event WTA 500 και θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της στη χρονιά.

Συνολικά θα είναι ο 16ος τελικός στην καριέρα της (6-9 σε τελικούς), 2ος μόλις στο χώμα, με τον πρώτο να ήταν ξανά στο Τσάρλστον, το μακρινό 2017, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Θα περιμένει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, στον οποίο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Danielle Collins.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots