WTA
H Collins άφησε εκτός τελικού τη Σάκκαρη (vid)

 
H Collins άφησε εκτός τελικού τη Σάκκαρη (vid)
© Charleston Open
tn team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 0:38

Ανυπέρβλητο ήταν το εμπόδιο της Danielle Collins για τη Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει την πορεία της στα ημιτελικά του Τσάρλστον και την Αμερικανίδα να φτάνει τις 12 διαδοχικές νίκες.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η καλή πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Τσάρλστον, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να γνωρίζει την ήττα από την Danielle Collins με 6-3, 6-3.

Η Collins έχει δικαιωματικά αυτές τις μέρες τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης τενίστριας στον κόσμο, αφού προέρχεται από την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας της στο WTA 1000 του Μαϊάμι και, με τη σημερινή, έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες!

Παίζει εντυπωσιακό τένις η 30χρονη Αμερικανίδα, φιναλίστ στο Australian Open το 2022, η οποία εξασφάλισε και την επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί τουλάχιστον 4 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.18 του κόσμου, ενώ μέχρι πριν 2 εβδομάδες, πριν το Μαϊάμι δηλαδή, ήταν στο Νο.53! Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί ακόμα περισσότερο, στο Νο.15 του κόσμου.

Η Collins έκανε καλύτερο ξεκίνημα στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 3-0. Η Σάκκαρη αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, παίζοντας καλύτερο τένις για μερικά λεπτά, όμως το σερβίς της την πρόδωσε ξανά στο 8ο game και έδωσε την ευκαιρία στην Collins να ανακτήσει τον έλεγχο με 5-3 και με love service game να κλείσει το σετ για το 6-3.

Η Αμερικανίδα άνοιξε με break και το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και κατάφερε να μην χάσει ποτέ το πάνω χέρι, παρότι η Σάκκαρη την απειλούσε συνεχώς. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα παίκτρια είχε διπλό break point στο 4ο game (2-1, 15-40) και άλλα 2 break points στο 6ο game, όμως η Collins τα έσβησε όλα και έκανε το 3-1 και το 4-2 αντίστοιχα.

Μετά απ' αυτό δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα η Αμερικανίδα, που με love service game έκανε το 5-3 και με νέο break - το οποίο μάλιστα έγινε με double fault της Σάκκαρη - έκλεισε το σετ και το ματς, σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Με τη 12η διαδοχική νίκη της, η Collins θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει άλλον έναν μεγάλο τίτλο back-to-back στον αυριανό τελικό (21:30GR, Novasports6HD), όπου την περίμενε η Daria Kasatkina. Θυμίζουμε πως μετά από τρίωρη μάχη, η Kasatkina απέκλεισε την Jessica Pegula, No.1 στο ταμπλό.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε μια πολύ καλή αμερικάνικη περιοδεία, στην οποία είχε έναν τελικό (Indian Wells), έναν ημιτελικό (Τσάρλστον) και έναν προημιτελικό (Μαϊάμι). Από το Νο.11, όπου βρισκόταν όταν έφτασε στην Αμερική με τον νέο της προπονητή, David Witt, θα είναι στο Νο.6 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, επιστρέφοντας στην Ευρώπη για να συνεχίσει την αγωνιστική της δράση στο χώμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους αγώνες για την 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup στο Oeiras της Πορτογαλίας, ενώ στη συνέχεια θα παίξει στο 500άρι της Στουτγκάρδης, στα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης και φυσικά στο Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots