WTA
Σάκκαρη: "Δεν τα παρατάω ποτέ" (vids)

 
Σάκκαρη: "Δεν τα παρατάω ποτέ" (vids)
tn team Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 - 8:27

Η Μαρία Σάκκαρη αρνήθηκε να το βάλει κάτω μετά τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε για να πάρει το ματς με την Coco Gauff στο 2ο σετ, καταφέρνοντας να φτάσει σε μια απίθανη νίκη στο 3ο.

"Προφανώς και ήταν!" απάντησε η Ελληνίδα τενίστρια, όταν ρωτήθηκε στην on-court συνέντευξη αν ήταν ένα από τα πιο απολαυστικά παιχνίδια που έδωσε.

Δεν θα ήταν ωστόσο καθόλου χαρούμενη αν δεν έκλεινε αυτό το ματς, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχασε το 2ο σετ: "Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δείξω ασέβεια προς την Coco, αλλά ο αγώνας θα έπρεπε να τελειώσει πριν από μια ώρα. Πήρα όμως αυτή τη νίκη, έστω και στα 3 σετ.

Στο 2ο σετ σκεφτόμουν υπερβολικά τη γραμμή του τερματισμού και μετά τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, απέναντι σε μια φανταστική παίκτρια που παλεύει κάθε πόντο. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι για άλλη μια φορά στον τελικό εδώ."

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη είχε τον απόλυτο έλεγχο στο 2ο σετ και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε μια άνετη νίκη. Είχε προηγηθεί με διπλό break στο 6-4, 5-2, ενώ είχε 3 match points στο σερβίς της στο 5-4. Κι όμως, οδηγήθηκε σε 3ο σετ και μάλιστα έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημά του!

Ποιο ήταν λοιπόν αυτό για το οποίο είναι υπερήφανη και την έκανε να αντέξει και να ανατρέψει τελικά ξανά τα πράγματα;

"Δεν τα παρατάω ποτέ. Εύκολα μπορείς να χάσεις το μυαλό σου μετά από ένα τέτοιο 2ο σετ, είχα match points και μετά τα πράγματα στράβωσαν, ήμουν πίσω και με break. Συνέχισα όμως να παλεύω και να το πιστεύω. Έχω μια υπέροχη ομάδα, γιατί συνεχώς με ενθάρρυναν και είναι εκπληκτικό που τους έχω στο πλευρό μου."

Θα είναι η 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια που θα βρεθεί στον τελικό του Indian Wells η Μαρία και, όπως και το 2022, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Iga Swiatek.

"Προφανώς είμαι ενθουσιασμένη. Δυο χρόνια μετά είμαι ξανά στον τελικό. Αυτό είναι το καλύτερο τουρνουά και είναι η καλύτερη θέση για να βρεθείς. Θα είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση, η Iga είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Θα απολαύσω τη βραδιά μου απόψε και θα αρχίσω να σκέφτομαι τον τελικό και να προετοιμάζομαι από αύριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots