WTA
Σάκκαρη: "Μακρύς ο δρόμος, αλλά νιώθω ότι κάνω το σωστό"

 
Σάκκαρη: "Μακρύς ο δρόμος, αλλά νιώθω ότι κάνω το σωστό"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 16:44

Παρότι αναγνωρίζει ότι οι back-to-back νίκες της στο Indian Wells δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει βρει το δρόμο προς τις επιτυχίες, είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για τη Μαρία Σάκκαρη, που νιώθει ότι είναι στο σωστό μονοπάτι.

"Eίχα ξεκάθαρο πλάνο για το τι πρέπει να κάνω. Προφανώς δεν θα σας δώσω λεπτομέρειες, αλλά το σερβίς ήταν σημαντικό απόψε, γιατί ρισκάρει πολύ στις επιστροφές της και επίσης έχει καλό σερβίς. Κράτησα το σερβίς μου, αν και αυτό δεν ήταν ιδανικό στην αρχή. Όμως, έκανα το break back - ήταν στο 2-2; Δεν θυμάμαι. Είναι μερικές φορές τόσο επιθετική που ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις, αλλά ταυτόχρονα δεν το ξέρεις. Γνωρίζεις, όμως, ότι πρέπει να επιστρέψεις μπάλες και να μετατρέψεις το παιχνίδι σε μάχη φυσικής κατάστασης. Αυτό πρέπει να κάνεις με παίκτριες σαν κι αυτήν", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου της μετά την πρόκρισή της στη φάση των "16" του Indian Wells.

Για τη νέα συνεργασία της με τον David Witt, που έχει ξεκινήσει περίφημα, ανέφερε: "Αισθάνομαι χαλαρά με τον David, είναι ο ίδιος πολύ χαλαρός. Είναι κάτι που με βοηθάει, ως ένας αγχωτικός άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν έχω αγχωθεί για τίποτα τις τελευταίες μέρες που είμαι μαζί του! Είναι αστείος, νομίζω ότι είναι από τους πιο αστείους τύπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Γελάω όλη την ώρα! Απολαμβάνω τον χρόνο μαζί του εντός και εκτός court. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, που είναι και το πιο σημαντικό, αλλά είναι και εκπληκτικός προπονητής. Τα κρατάει όλα απλά, διότι δε νομίζω ότι είμαι άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να περιπλέκεις τα πράγματα. Μου αρέσει ο τρόπος που πηγαίνουν τα πράγματα, ελπίζω να νιώθει το ίδιο και αυτός."

Tέλος, για τις back-to-back νίκες στο Indian Wells και το πόσο σημαντικές είναι για την ψυχολογία της, είπε: "Είναι ωραίο να παίρνεις μερικές νίκες και άνετες νίκες και απλά να νιώθω ότι πηγαίνω εκεί που ήμουν. Ο δρόμος είναι μακρύς, βέβαια. Η φάση των "16" δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά παράλληλα νιώθω ότι κάνω το σωστό και ότι τα καλά πράγματα θα έρθουν."

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Diane Parry, για μια θέση στα προημιτελικά του Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots