WTA
Halep: "Θρίαμβος της αλήθειας - γλυκόπικρη αλλά εξαιρετικά ευχάριστη η δικαίωση"

 
Halep: "Θρίαμβος της αλήθειας - γλυκόπικρη αλλά εξαιρετικά ευχάριστη η δικαίωση"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 - 10:44

Η πρώτη αντίδραση της Simona Halep, μετά την ανακοίνωση της τελικής απόφασης του CAS που τη δικαίωσε.

Από χθες το απόγευμα, το CAS δικαίωσε τη Simona Halep, που είχε καταδικαστεί με 4 χρόνια αποκλεισμού από την ITF και το ITIA για ντόπινγκ. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως η υπερασπιστική γραμμή της Halep είχε επαρκή στοιχεία, έτσι ώστε να μειώσει την ποινή της στους 9 μήνες, που σημαίνει πως η Ρουμάνα τενίστρια μπορεί να επιστρέψει κυριολεκτικά άμεσα στα τουρνουά.

Παρότι οι συνεχείς αναβολές την υποχρέωσαν να εκτίσει ποινή πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που τελικά καταδικάστηκε, μιας και ο αποκλεισμός τέθηκε σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2022, η Halep μπορεί να έκανε λόγο για "γλυκόπικρη δικαίωση", αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ χαρούμενη που θα μπορέσει να παίξει και πάλι τένις. 

Aναλυτικά όλα όσα έγραψε στην πρώτη της δημοσίευση μετά την απόφαση:

"Σήμερα σηματοδοτείται μια κομβική στιγμή, καθώς το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του, επιβεβαιώνοντας τη θέση μου και φέρνοντας σαφήνεια σ' αυτή την ιστορία:

1) Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο με απάλλαξε από κάθε αδίκημα σχετικά με τους ισχυρισμούς για ντόπινγκ αίματος.

2) Διαπιστώθηκε επίσης ομόφωνα ότι το ατυχές περιστατικό του θετικού μου δείγματος στην ουσία roxadustat προήλθε από ακούσια μόλυνση από συμπλήρωμα, κάτι που οδήγησε στη μειωμένη κύρωση των 9 μηνών.

3) Επιπλέον, το δικαστήριο έδωσε εντολή στην ITIA να με αποζημιώσει με 20.000 ελβετικά φράγκα.

Στα μέσα αυτού του δύσκολου ταξιδιού, η ακλόνητη πίστη μου στην ακεραιότητα της αλήθειας και στη δικαιοσύνη, ήταν ο φάρος μου. Παρά το γεγονός πως αντιμετώπισα τρομακτικές κατηγορίες και τρομερή εναντίωση, κατάφερα να διατηρήσω ζωντανό το πνεύμα μου και αγκυροβολημένο στην ακλόνητη πεποίθησή μου πως είμαι μια καθαρή αθλήτρια. Αυτή η δοκιμασία ήταν μια απόδειξη ανθεκτικότητας και ο θρίαμβος της αλήθειας είναι μια γλυκόπικρη δικαίωση που, αν και καθυστερημένη, είναι εξαιρετικά ευχάριστη.

Εκφράζω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στη νομική μου ομάδα, της οποίας η ακλόνητη πίστη και η εξαιρετική αφοσίωση συνέβαλαν καθοριστικά στο να βρούμε τον δρόμο μας σ' αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς. Επίσης στους χορηγούς μου και στους πιστούς θαυμαστές μου, αλλά και σε κάποιους συναδέλφους μου, που υπήρξαν πυλώνες της δύναμής μου, προσφέροντας ακλόνητη υποστήριξη και αλληλεγγύη.

Η συντριπτική υποστήριξη από τόσους πολλούς Ρουμάνους ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μου, επιτρέποντάς μου να υπερασπιστώ αυτό τον σκοπό, για ένα δίκαιο τέλος. Ανυπομονώ να γυρίσω αυτή τη σελίδα και να βρεθώ ξανά στο tour, με ανανεωμένο σθένος και αναζωογονημένο πνεύμα.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη, Simona."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots