WTA
Τα "καρφιά" της Wozniacki και η απάντηση της Halep

 
Τα "καρφιά" της Wozniacki και η απάντηση της Halep
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 11:01

H Caroline Wozniacki δεν συμφωνεί με την απόφαση του Miami Open να δώσει wild card στη Simona Halep εξαιτίας της υπόθεσης με το ντόπινγκ και άφησε αιχμές κατά της Ρουμάνας, που απάντησε και τη συμβούλεψε να διαβάσει την απόφαση του CAS.

Μια μικρή κόντρα μεταξύ της Wozniacki και της Halep άνοιξε χθες στο Μαϊάμι, με αφορμή τα σχόλια της Wozniacki στη συνέντευξη Τύπου της, μετά τη νίκη της επί 6-1, 6-4 επί της Clara Burel στην πρεμιέρα της στο τουρνουά.

Συγκεκριμένα, η Δανέζα ρωτήθηκε για το τι άποψη έχει για τη wild card στη Halep, ενώ είχε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας, εκφράζοντας τη διαφωνία της και λέγοντας πως δεν δίνεται μ' αυτόν τον τρόπο το καλό παράδειγμα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε η Wozniacki:

"Πάντα μου άρεσε η Simona και πάντα είχαμε καλές σχέσεις, αλλά πάντα ήμουν και πολύ ειλικρινής με το θέμα του ντόπινγκ. Θέλω ένα καθαρό άθλημα και δίκαιο για όλους. Αυτό δεν πάει προς τη Simona, αλλά αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει με πρόθεση απαγορευμένες ουσίες και ήταν θετικός στο ντόπινγκ...

Καταλαβαίνω πως ένα τουρνουά θέλει να έχει τους καλύτερους παίκτες, αλλά προσωπικά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να δίνεται wild card σε κάποιον που έχει βγει θετικός σε ντόπινγκ. Δεν είναι κάποια επίθεση, απλά αυτό που πιστεύω, η φιλοσοφία μου. Αν θέλεις να επιστρέψεις μετά από κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το κάνεις ξεκινώντας ξανά από χαμηλά.

Προφανώς η υπόθεση της Simona τράβηξε πολύ καιρό, μείωσαν την ποινή της, αλλά δεν αθωώθηκε. Στο τέλος της ημέρας, το μόνο που λέω είναι πως θέλω ένα καθαρό άθλημα, θέλω οι νέοι παίκτες να έχουν καλά πρότυπα. Στο τένις υπάρχει πολύ χρήμα, πολύς ανταγωνισμός και μεγάλοι πρωταθλητές. Γι' αυτό και οι μάχες πρέπει να δίνονται δίκαια.

Εγώ πάντα ήμουν μια ειλικρινής αθλήτρια, πάντα με ανησυχούσε και έψαχνα το κάθε τι θα έβαζα στον οργανισμό μου, εξέταζα την κάθε θεραπεία που θα ακολουθούσα 2 και 3 φορές για να είμαι ήσυχη. Θέλω τα παιδιά μου να με κοιτάνε κάποια μέρα στα μάτια και να μου πουν: 'θέλω να παίξω τένις και θέλω να παίξω καθαρά'.

Ακόμα έχω τη δυνατότητα να παίζω, θέλω να είμαι εκεί έξω και να αγωνίζομαι καθαρά και δίκαια προς τους άλλους. Αυτή είναι η γνώμη μου, αυτός είναι ο τρόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν με ενδιαφέρει που θα φτάσεις ή τι θέλεις να πετύχεις, να το κάνεις με τον σωστό τρόπο και τη σωστή νοοτροπία."

H Halep, η οποία αγωνίστηκε αργότερα και ηττήθηκε από την Paula Badosa με 1-6, 6-4, 6-3, ενημερώθηκε για τα σχόλια της Wozniacki στη δική της συνέντευξη και δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει. 

Η απάντηση της Halep:

"Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε αυτό, εγώ δεν έκανα τίποτα κακό, δεν έκλεψα, ούτε ντοπαρίστηκα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, είναι να διαβάσει την απόφαση του CAS, όπου λέει αναλυτικά πως κατανάλωσα ένα μολυσμένο συμπλήρωμα διατροφής και δεν ήμουν ντοπαρισμένη. Ποτέ δεν είχα καμία σχέση με το ντόπινγκ, ποτέ δεν ντοπαρίστηκα, ποτέ δεν υπήρξα απατεώνισσα.

Πάντα ήμουν υπέρ του να έχουμε ένα καθαρό άθλημα και μάλιστα μιλούσα συνέχεια γι' αυτό το θέμα, ακόμα το κάνω. Θα συμβούλευα τους νέους να προσέχουν πολύ τι καταναλώνουν, διότι καμιά φορά έρχεται κάτι που δεν το περιμένεις, το στρες που έχεις σε μια τέτοια κατάσταση... Και μόνο η σκέψη πως αυτό που συνέβη σε μένα μπορεί να συμβεί σε κάποιον άλλον είναι φριχτή, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος γεμάτη στρες. Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει όσα πέρασα.

Είμαι πολύ χαρούμενη που το τουρνουά μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ μέσω wild card και να έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά σε ένα μεγάλο event. Αυτή τη στιγμή δεν μου χρειάζεται ο αρνητισμός, ήδη αυτές τις ημέρες μου έδειξαν την αγάπη τους και τη στήριξή τους 100 άτομα!"

Προς υπεράσπισή της πάντως, η Halep μπορεί να μην αθωώθηκε εντελώς από το CAS και να μειώθηκε η ποινή της στους 9 μήνες, αλλά λόγω των καθυστερήσεων των διαδικασιών, αναγκάστηκε να μείνει εκτός tour για το διπλάσιο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, συμφωνεί ή όχι κάποιος με τη Wozniacki για το θέμα της wild card, η περίπτωση αυτή σίγουρα ήταν πολύ ιδιαίτερη και η Ρουμάνα ταλαιπωρήθηκε και τιμωρήθηκε πολύ παραπάνω απ' όσο έπρεπε, σύμφωνα πάντα με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και την απόφασή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots