WTA
Badosa: "Ήταν και για μένα σοκ, η Aryna είναι πολύ δυνατή"

 
Badosa: "Ήταν και για μένα σοκ, η Aryna είναι πολύ δυνατή"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 10:20

Η Paula Badosa μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρησή της με την Aryna Sabalenka, η οποία έρχεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή. Οι δυο τενίστριες είναι πολύ καλές φίλες και η Ισπανίδα είπε πως μίλησε μαζί της μετά την τραγωδία.

Η Sabalenka επέλεξε να συγκεντρωθεί στη δουλειά της και να θρηνήσει μ' αυτόν τον τρόπο τον θάνατο του συντρόφου της, Konstantin Koltsov, που αυτοκτόνησε τη Δευτέρα, πηδώντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου έμεναν, στο Μαϊάμι.

Στην πρώτη της αναμέτρηση για το Miami Open, που θα γίνει την Πέμπτη, η πρωταθλήτρια του Australian Open θα αντιμετωπίσει την Paula Badosa, μια από τις καλύτερες φίλες της, που χθες κέρδισε τη Simona Halep με 2-1 σετ.

"Δεν ξέρω τι να πω. Είναι μια από τις καλύτερες φίλες μου, φυσικά γνωρίζω τι έχει συμβεί. Ούτε και για μένα είναι εύκολο, δεν ξέρω τι να σας πω. Είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και περιμένω έναν δυνατό αγώνα", είπε η Badosa στη συνέντευξη Τύπου της μετά τον αγώνα της με τη Halep, ερχόμενη προφανώς σε πολύ δύσκολη θέση.

"Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό που συνέβη, αλλά όπως είπα και πριν, είναι μια από τις καλύτερές μου φίλες. Χθες μιλήσαμε αρκετή ώρα, το ίδιο και σήμερα το πρωί. Γνωρίζω καλά την κατάσταση και για μένα ήταν επίσης σοκαριστικό. Στο τέλος της ημέρας, είναι η καλύτερή μου φίλη και δεν θέλω να υποφέρει. Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Είναι λίγο άβολο που θα την αντιμετωπίσω τώρα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι' αυτό, γιατί ήδη είπα ότι δεν θα το κάνω. Είναι η καλύτερή μου φίλη και της το υποσχέθηκα", πρόσθεσε η 26χρονη Ισπανίδα, η οποία πιθανότατα υποσχέσθηκε στην Sabalenka να μην αναλωθεί σ' αυτή την κουβέντα. Η Λευκορωσίδα άλλωστε έκανε γνωστές τις προθέσεις της να αγωνιστεί στο τουρνουά, αλλά να μην δώσει συνεντεύξεις Τύπου.

Για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρηση, η Badosa είπε: "Γνωριζόμαστε πολύ καλά με την Aryna, ξέρω τι πρέπει να κάνω, όπως και εκείνη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Σε αυτά τα παιχνίδια, κερδίζει εκείνη που θα παίξει καλύτερα και θα έχει τα πιο αποφασιστικά χτυπήματα στις κρίσιμες στιγμές. Όταν δυο παίκτριες γνωρίζονται τόσο καλά, τη διαφορά κάνουν οι πόντοι υπό πίεση, το πως θα είμαστε πνευματικά, αλλά και σωματικά. Θα είναι ένας τέτοιου τύπου αγώνας."

Για τον αγώνα της με τη Halep, τον οποίο ανέτρεψε από σετ πίσω, είπε: "Είχα πολύ καλό πλάνο σ' αυτό το ματς, αλλά η Simona είναι από τις παίκτριες που ποτέ δεν θέλεις να αντιμετωπίζεις. Με γνωρίζει καλά και ήξερε τι πρέπει να κάνει. Ήταν ένα πολύ πνευματικό ματς, όταν έχασα το 1ο σετ ένιωσα πως θα γίνει ξανά το ίδιο. Προσπάθησα να παραμείνω επιθετική και να συνεχίσω να πιστεύω. Δούλεψε. Ήμουν πίσω με σετ, με 1-2 και σχεδόν έφτασε σε break point, αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη. Ειδικά για το timing, αφού τώρα δεν είμαι ούτε στα καλύτερά μου, ούτε έχω τόση αυτοπεποίθηση, εξαιτίας του τραυματισμού. Ήταν μια μεγάλη νίκη."

Η Badosa μπορεί να προέρχεται από έναν πολύ δύσκολο χρόνο λόγω του τραυματισμού της, αλλά και η Halep πέρασε μια πολύ δύσκολη περιπέτεια με την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία ενεπλάκη και χθες έδωσε τον πρώτο της αγώνα μετά από 19 μήνες!

H Badosa παραδέχτηκε ότι την εξέπληξε το επίπεδο της Ρουμάνας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την υποτιμούσε: "Η Simona είναι μια ελίτ αθλήτρια. Ακόμα και 10 χρόνια να ήταν εκτός αγώνων, θα συνέχιζε να είναι η Simona. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και την σέβομαι πολύ. Σήμερα με εξέπληξε αρκετά. Πιστεύω πως θα επιστρέψει στην κορυφή πολύ σύντομα. Ποτέ δεν μπορείς να αμφισβητείς μια σπουδαία πρωταθλήτρια σαν τη Simona."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots