WTA
Chris Evert: "H Halep είναι αθώα"

 
Chris Evert: "H Halep είναι αθώα"
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 15:05

Η κάτοχος 18 Grand Slams τίτλων, Chris Evert, τάχθηκε στο πλευρό της Simona Halep, στον αγώνα που δίνει για να αποδείξει ότι είναι αθώα με την προσφυγή της στο CAS.

Η Halep έχει τιμωρηθεί με 4 χρόνια αποκλεισμού από το tour, εξαιτίας του ελέγχου για ντόπινγκ στο US Open του 2022 που απέτυχε να περάσει.

Η 32χρονη Ρουμάνα τενίστρια, η οποία θα είναι 35 ώσπου να εκτίσει τη συγκεκριμένη ποινή, έχει προσφύγει στο CAS έχοντας δυο πολύ δυνατά στοιχεία υπέρ της, σύμφωνα με την ίδια τουλάχιστον, τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα.

Το πρώτο είναι πως όλες οι αιματολογικές εξετάσεις της ήταν καθαρές, έχοντας εξετάσεις ακόμα και 3 μέρες πριν από τον εν λόγω έλεγχο, ενώ το δεύτερο είναι το γεγονός πως η μικροποσότητα της απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στα ούρα της προέρχεται από ένα μολυσμένο συμπλήρωμα διατροφής. Δεν αναγραφόταν δηλαδή στην ετικέτα του η ουσία, επομένως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει η ίδια ότι την περιλάμβανε, ενώ είναι πιθανό να βρέθηκε στο προϊόν κατά λάθος, αφού είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν μικροποσότητες διαφόρων ουσιών σε αντίστοιχα σκευάσματα, χωρίς αυτά να αναγράφονται.

Η Chris Evert εξέφρασε τη στήριξή της στη Halep, πάνω στην οποία μοιάζει η ITF να εξάντλησε την αυστηρότητά της, ακόμα και αν ισχύουν μόνο τα μισά απ' όσα έχει πει.

"Εγώ πιστεύω πως η Simona είναι αθώα", έγραψε σε δημοσίευσή της στο "X" (πρώην Twitter) η 68χρονη Αμερικανίδα, η οποία συνηθίζει να είναι πολύ υποστηρικτική προς όλες τις παίκτριες της WTA.

"Ναι, βρέθηκε roxadustat στον οργανισμό της, αλλά όλη της τη ζωή βασίζεται στον προπονητή της και στην ομάδα του για την καριέρα της, για τη διατροφή, τη διαχείριση. Πιστεύω πως είναι αθώα. Τελεία και παύλα." συμπληρώνει η θρυλική τενίστρια, η οποία πρόσφατα διαγνώστηκε εκ νέου με καρκίνο, επομένως έχει μια ακόμα πιο σημαντική μάχη να δώσει στη δική της ζωή. 

Θυμίζουμε πως η Halep θα κληθεί για ακρόαση από το CAS στο διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots