Evert: Διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο - το θετικό μήνυμά της

 
Evert: Διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο - το θετικό μήνυμά της
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 - 9:32

Η Chris Evert διαγνώστηκε εκ νέου με καρκίνο, αλλά παρόλα αυτά δήλωσε ευγνώμων για τη γρήγορη διάγνωση και έστειλε ένα πολύ θετικό μήνυμα σε όλους.

Η θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια, είχε διαγνωστεί με καρκίνο ωοθηκών πριν από 2 χρόνια περίπου. Είχε πετύχει να πάρει μια γρήγορη διάγνωση, καθώς οι γιατροί ακολούθηαν τον "γενετικό οδικό χάρτη" που άφησε η αδερφή της, η οποία πέθανε το 2020 από την ίδια νόσο.

Κατάφερε να κερδίσει τον καρκίνο μετά από μεγάλη μάχη και χημειοθεραπεία, όμως πρόσφατα διαγνώστηκε ξανά, όπως ανακοίνωσε. Στη δημοσίευση που έκανε άφησε ένα αισιόδοξο μήνυμα, εξηγώντας πως δεν θα μπορέσει να εργαστεί ως σχολιάστρια του ESPN τον Ιανουάριο αλλά θα είναι σε θέση να το κάνει στο υπόλοιπο της σεζόν και μίλησε ακόμα για τη σημαντικότητα της γρήγορης διάγνωσης.

"Από τότε που διαγνώστηκα με καρκίνο πριν από δυο χρόνια, ήμουν πολύ ανοιχτή με την όλη εμπειρία μου. Ήθελα να κάνω μια ενημέρωση για όλους. Ο καρκίνος μου επέστρεψε. Ενώ είναι μια διάγνωση που ποτέ δεν θέλεις να ακούσεις, νιώθω ευλογημένη που έγινε νωρίς.

Βασισμένη σε μια εξέταση PET/CT, είχα μια ακόμα ρομποτική επέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα. Οι γιατροί βρήκαν καρκινικά κύτταρα στην πυελική κοιλότητα. Όλα τα κύτταρα αφαιρέθηκαν και έχω ξεκινήσει νέα χημειοθεραπεία.

Δεν θα είμαι σε θέση να εργαστώ όταν το ESPN επιστρέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open τον επόμενο μήνα. Αλλά θα είμαι έτοιμη για τα υπόλοιπα Grand Slams της σεζόν! Σας ενθαρρύνω όλους να ψάξετε το ιστορικό των οικογενειών σας ώστε να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας. Η γρήγορη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. Να είστε ευγνώμονες για την υγεία σας στις γιορτές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots