WTA
Τον Φεβρουάριο η ακρόαση της Halep (vid)

 
Τον Φεβρουάριο η ακρόαση της Halep (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 14:02

Η υπόθεση της Simona Halep θα εκδικαστεί από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η Ρουμάνα τενίστρια.

Η Halep θα κληθεί να μιλήσει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου, για τις γνωστές υποθέσεις ντόπινγκ για τις οποίες έχει καταδικαστεί ήδη πρωτόδικα.

"Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι ακροάσεις για την υπόθεσή μου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7 και 9 Φεβρουαρίου 2024. Χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω και να αποδείξω την αθωότητά μου ενώπιον ενός Ανεξάρτητου Δικαστηρίου. Σας ευχαριστώ", είπε στο μήνυμα που δημοσίευσε στα social media η Halep.

Θυμίζουμε πως η Halep είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε κατά τη διάρκεια του US Open του 2022. Συγκεκριμένα η Ρουμάνα τενίστρια βρέθηκε θετική στην ουσία Roxadustat.

Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την αθωότητά της και σύμφωνα με όσα έχει μοιραστεί στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποδείξει σε συνεργασία με έναν οργανισμό τοξικολογίας πως κατανάλωσε την ουσία μέσω ενός "μολυσμένου" συμπληρώματος διατροφής - το συμπλήρωμα δηλαδή δεν έγραφε στην ετικέτα του πως περιλάμβανε την ουσία.

Η υπόθεση της Halep άργησε αρκετά να εκδικαστεί και γι' αυτό το λόγο ήταν εξοργισμένη η Ρουμάνα, η οποία τελικά καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 με την πολύ βαριά τιμωρία των 4 χρόνων αποκλεισμού. Μια απόφαση που φυσικά αμφισβήτησε καταφεύγοντας στο CAS.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή της Halep ξεκίνησε να μετράει τον Σεπτέμβριο του 2022, επομένως ακόμα και αν παραμείνει ως έχει έχει εκτίσει ήδη περισσότερο από ένα χρόνο. Αν δεν καταφέρει να τη μειώσει όμως, δεν θα είναι σε θέση να παίξει στο tour έως τον Οκτώβριο του 2026, όταν θα έχει ήδη κλήσει τα 35 της χρόνια. Αυτό σημαίνει πως μια τέτοια απόφαση από το CAS, ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της καριέρας της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots