WTA
Halep: "Αν δεν αλλάξει η απόφαση τελείωσε η καριέρα μου"

 
Simona Halep
Simona Halep © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 - 15:24

Η Simona Halep είπε πως αν δεν καταφέρει να αλλάξει την απόφαση της ποινής της μέσω της προσφυγής της στο CAS τότε πιθανότατα θα τελειώσει και η καριέρα της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε για το Euronews Ρουμανίας, η Simona Halep είπε πολλά πράγματα που δεν είχε ξαναπεί, για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνει τον τελευταίο χρόνο, όταν και μπλέχτηκε σ' αυτή την ιστορία με το ντόπινγκ. 

"Έχει περάσει ήδη πάνω από ένας χρόνος και κάθε μέρα είναι πολύ οδυνηρή, συναισθηματικά φορτισμένη και ενοχλητική, γιατί ξέρω ότι δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και είμαι καθαρή. Οπότε ήταν σοκ για μένα όταν έλαβα την ανάλυση των ούρων μου και έλεγε ότι ήμουν θετική σε μια μικρή ποσότητα απαγορευμένης ουσίας. Πάντα ήμουν κατά του ντόπινγκ, έχω μιλήσει γι' αυτό πολύ ξεκάθαρα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Έδωσα μάχη συναισθηματικά, γιατί με βάραινε πολύ όλο αυτό, όταν είδα πως συζητάται το θέμα δημόσια, με επηρέασε πραγματικά στην ψυχική μου υγεία."

Για τη μεγάλη στήριξη που έχει δεχθεί από τον κόσμο, είπε: "Η υποστήριξη που λαμβάνω είναι απίστευτη. Υπάρχουν φαν που με υποστηρίζουν άνευ όρων και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Αν και βρίσκομαι στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου ως αθλήτρια, ξέρω ότι είμαι καθαρή. Έχω λάβει χιλιάδες μηνύματα και το πιο σημαντικό είναι ότι κανένα δεν ήταν αρνητικό. Αυτό μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω να παλεύω καθημερινά, για να καθαρίσω το όνομά μου και να αποδείξω ότι δεν έκανα τίποτα κακό. Οι συνάδελφοί μου επίσης έδειξαν την υποστήριξή τους και τους είμαι ευγνώμων γι' αυτό, σημαίνει πολλά για μένα. Στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι, αλλά όταν βρίσκεσαι στην πιο δύσκολη φάση της ζωής σου είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν. Έχω επίσης λάβει στήριξη από κάποιους θρύλους του τένις, που έχουν μιλήσει δημόσια για μένα."

Για το ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τη βοηθήσουν να αλλάξει την απόφαση αποκλεισμού 4 ετών μέσω του CAS, δήλωσε: "Σύμφωνα με την κατηγορία πήρα αυτή την ουσία για να βελτιώσω την απόδοσή μου στο court, ενώ είναι σαφές ότι υπήρξε μόλυνση. Τρεις μέρες πριν από τη θετική μου ανάλυση ούρων, είχα κάνει εξετάσεις αίματος και ούρων και ήμουν καθαρή. Επίσης μου είπαν στην αρχή, στις θετικές εξετάσεις, πως βρέθηκε μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα αυτής της απαγορευμένης ουσίας και πως δεν θα μπορούσα να ντοπαριστώ μέσα σε 3 μέρες. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να δείξω ασέβεια στο άθλημα ή να κάνω κάτι κακό, πάντα σεβόμουν το άθλημα και αφιέρωσα όλη μου τη ζωή σ' αυτό. Έχω άλλες αρχές, ποτέ δεν σκέφτηκα να κλέψω. Υπάρχουν δυο πράγματα λοιπόν, αυτό της μόλυνσης, που νομίζω ότι είναι πολύ ισχυρό επιχείρημα υπέρ μου, καθώς και η εξέταση αίματος. Δεν βρέθηκε ποτέ κάποια απαγορευμένη ουσία στο αίμα μου. Έτσι, μ' αυτά τα δυο στοιχεία, ελπίζω να αλλάξω την απόφαση στο CAS."

Αν δεν καταφέρει ωστόσο να αλλάξει την απόφαση, θα σημάνει το τέλος της καριέρας της: "Νομίζω πως ναι, γιατί 4 χρόνια είναι πολλά, τουλάχιστον για εμένα και την ηλικία μου. Δεν ξέρω πως θα είναι για μια αθλήτρια που εδώ και 25 χρόνια το κάνει αυτό καθημερινά και έχει αφιερώσει πλήρως τη ζωή της στο τένις και στον αθλητισμό. Σίγουρα καταστροφικό. Αν είναι 4 χρόνια, τότε δεν ξέρω πως θα το κάνω. Μάλλον θα είναι το τέλος της καριέρας μου. Και θα είναι για κάτι που δεν έκανα εγώ και δεν θα φταίω, αυτό το κάνει ακόμα πιο καταστροφικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots