WTA
Νέο "διαζύγιο" Pliskova-Bajin

 
Νέο "διαζύγιο" Pliskova-Bajin
tn team Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 10:26

Η δεύτερη θητεία του Sascha Bajin στη θέση του προπονητή της Karolina Pliskova ολοκληρώθηκε, με τον Γερμανό τεχνικό να εύχεται στην Τσέχα να κερδίσει το Grand Slam που τόσο επιθυμεί.

Με καλούς όρους έληξε και αυτή η συνεργασία του Bajin με την Pliskova, αφού ο Γερμανός προπονητής -με σερβικές ρίζες- έγραψε στην ανακοίνωσή του: "Σε ευχαριστώ που είχες ακόμα έναν γύρο μαζί μου. Ευχαριστώ για όλες τις ευχάριστες στιγμές και τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε. Σου εύχομαι τα καλύτερα, καλή τύχη στο US Open και ελπίζω να κερδίσεις το Grand Slam σου."

Ο 38χρονος Bajin, ο οποίος βραβεύτηκε για τη δουλειά που έκανε με τη Naomi Osaka ως ο καλύτερος προπονητής της WTA για τη σεζόν του 2018, είχε ξεκινήσει να δουλεύει με την Pliskova το 2020. Η συνεργασία τους είχε λήξει τον Ιούλιο του 2022, αλλά από τις αρχές του 2023 επέστρεψε στο τεχνικό τιμ της Τσέχας.

Έχει συνεργαστεί ακόμα με τις Osaka, Kristina Mladenovic και Dayana Yastremska ως προπονητής, ενώ παλιότερα ήταν hitting partner των Serena Williams, Victoria Azarenka, Sloane Stephens και Caroline Wozniacki. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο hot ονόματα στο WTA Tour και θα είναι περιζήτητος τώρα που είναι "ελεύθερος".

H Pliskova είναι μια από τις λίγες παίκτριες που έχουν ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να έχουν κερδίσει Grand Slam τίτλο. Έφτασε δυο φορές πολύ κοντά, το 2016 στο US Open και το 2021 στο Wimbledon, αλλά έχασε και τις δυο στους τελικούς. Ο μεγάλος στόχος της είναι να κερδίσει ένα Slam, ωστόσο φέτος απομακρύνθηκε απ' αυτόν, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, αφού έχασε στον 1ο γύρο και στο Roland Garros και στο Wimbledon. Στο US Open πάντως έχει μια εξαιρετική παράδοση και τα τελευταία 7 χρόνια έχει φτάσει 5 φορές στα προημιτελικά και μια στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots