WTA
Μπήκαν 8άδα Swiatek και Rybakina στην Ντόχα (vids)

 
Μπήκαν 8άδα Swiatek και Rybakina στην Ντόχα (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 - 20:49

Μετά τις πολλές εκπλήξεις που είχαμε στον 2ο γύρο του Qatar Open στην Ντόχα, οι δυο κορυφαίες της κατάταξης που συνεχίζουν στο τουρνουά, Iga Swiatek και Elena Rybakina, προκρίθηκαν χωρίς πρόβλημα στα προημιτελικά. Εκεί θα βρίσκεται και η Naomi Osaka, που κάνει το καλύτερο τουρνουά της από τότε που επέστρεψε στο tour.

Η Swiatek συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο στην Ντόχα, κερδίζοντας καθαρά και την Ekaterina Alexandrova, με 6-1, 6-4, έπειτα από 91 λεπτά παιχνιδιού.

Δεν ήταν εύκολο ματς για την Πολωνή, ωστόσο κατόρθωσε να σβήσει και τα 7 break points που αντιμετώπισε, με αποτέλεσμα να φτάσει χωρίς να αγχωθεί στην επικράτηση, αφού "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Ρωσίδας, 2 στο 1ο σετ και μια στο πολύ κλειστό 2ο σετ.

Στον αυριανό προημιτελικό, η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη Victoria Azarenka, που επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko με 6-0, 6-3.

Στα προημιτελικά συνεχίζει και η Elena Rybakina, η οποία οδηγήθηκε σε 3ο σετ μετά από χαμένο match point στο tie-break του 2ου από την Emma Navarro, όμως εκεί φρόντισε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο και τελικά να φτάσει στη νίκη με 6-1, 6-7 (6), 6-4.

Επόμενη αντίπαλος για την Rybakina θα είναι η Leylah Fernandez, η οποία κατάφερε να βγάλει εκτός τη φιναλίστ του Australian Open και Νο.5 στο ταμπλό, Qinwen Zheng, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-3.

Εκτός έμεινε και η Marketa Vondrousova, Νο.6 στο ταμπλό, η οποία ηττήθηκε από την πολύ καλή Anastasia Pavlyuchenkova με 7-5, 6-3. Η Pavlyuchenkova θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Danielle Collins, που κέρδισε και την Katerina Siniakova με 6-4, 6-3, συνεχίζοντας την τρομερή πορεία της από τα προκριματικά.

Τέλος, η Naomi Osaka πήρε με walkover την πρόκριση εις βάρος της Lesia Tsurenko, που απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω τραυματισμού στον αγκώνα. Στον πρώτο της προημιτελικό από τον Μάρτιο του 2022, η Osaka θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova, που επέστρεψε από το 3-6, 4-5 και κέρδισε τη Linda Noskova με 3-6, 7-5, 6-1, για να φτάσει τις 8 διαδοχικές νίκες στο τελευταίο 10ήμερο!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots