WTA
Σαρωτική η Swiatek, επιβίωσαν Vondrousova και Pliskova (vids)

 
Σαρωτική η Swiatek, επιβίωσαν Vondrousova και Pliskova (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 23:13

Η Iga Swiatek επέστρεψε στο tour με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και έχασε μόνο 2 games στην πρεμιέρα της στην Ντόχα. Νίκες και για τις Marketa Vondrousova και Karolina Pliskova, με την τελευταία να παίζει μια μέρα μετά αφού κέρδισε τον τίτλο στο Κλουζ της Ρουμανίας!

Μόλις 61 λεπτά χρειάστηκε η Iga Swiatek, που συνέτριψε την Sorana Cirstea με 6-1, 6-1 στην πρεμιέρα της στο Qatar Open και στο πρώτο ματς που έδωσε μετά την Αυστραλία, για να προκριθεί με χαρακτηριστική άνεση στον 3ο γύρο του Qatar Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Erika Andreeva και Ekaterina Alexandrova, την Τετάρτη.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και η Marketa Vondrousova, η οποία παρότι φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι στο 1ο σετ, βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 3ο, πριν τελικά καταφέρει να κερδίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Greet Minnen, με 6-2, 0-6, 6-4.

Στη φάση των "16" η Vondrousova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Marta Kostyuk και Anastasia Pavlyuchenkova.

Σε αγώνα για τον 1ο γύρο, η Karolina Pliskova κέρδισε την Anna Kalinskaya παρά το δύσκολο ξεκίνημα με 2-6, 7-6 (3), 6-4 και προκρίθηκε στη φάση των "32". Η Pliskova είχε μόλις 24 ώρες από τον προηγούμενο αγώνα της, τον τελικό στο 250άρι της Κλουζ, όπου κατέκτησε τον τίτλο.

Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-6, 5-5, 15-40 στο 2ο σετ, κατάφερε να αποφύγει το break, να πάρει το 2ο σετ στο tie-break και τελικά να γυρίσει και το ματς, για να φτάσει τις 6 διαδοχικές νίκες. Αύριο θα παίξει ξανά, κόντρα στην Anastasia Potapova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots