WTA
H Gauff σταμάτησε το σερί της Pliskova (vids)

 
H Gauff σταμάτησε το σερί της Pliskova (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 - 17:11

Μετά από 11 διαδοχικές νίκες, την Karolina Pliskova σταμάτησε η Coco Gauff, που την κέρδισε επιστρέφοντας από σετ πίσω. Δύσκολη πρόκριση και για την Elena Rybakina.

H Gauff επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Pliskova με 2-6, 6-4, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships στο Ντουμπάι.

Δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα η πρωταθλήτρια του US Open, η οποία πήρε μόλις 2 games στο 1ο σετ. Στο 2ο είχε προηγηθεί με 4-1 και με 5-2, αλλά έχασε 4 set points στο 9ο game και υπέστη το break, για το 5-4.

Η Pliskova είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ και να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεη στην Αμερικανίδα, η Gauff όμως έκανε τελικά το break στο 10ο game και πήρε το σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ, αφου έσβησε νωρίς 3 break points, η Gauff έκανε το πρώτο και μοναδικό break στο 8ο game, για το 5-3. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και προστάτευσε ξανά το σερβίς της, για να κάνει το τελικό 6-3.

Στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, η νεαρή Αμερικανίδα, Νο.3 στο ταμπλό, θα παίξει με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Anna Kalinskaya, που έβγαλε εκτός το Νο.9 του ταμπλό, Jelena Ostapenko, με 6-4, 7-5.

Στα προημιτελικά μπήκε και η Elena Rybakina, που επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τέλος κέρδισε τη Magdalena Frech με 7-6 (5), 3-6, 6-4.

Η Rybakina επέστρεψε από το 3-5 στο 1ο σετ για να το κερδίσει στο tie-break και αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό, αφού έχασε το 2ο σετ. Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά η Καζάκα ήταν λίγο καλύτερη, δεν απειλήθηκε στο σερβίς της και δίκαια έφτασε στην επικράτηση, κάνοντας break στο 10ο game.

Η Rybakina, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στην Ντόχα, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Jasmine Paolini, που νωρίτερα είχε κερδίσει τη Μαρία Σάκκαρη με 6-4, 6-2.

Τέλος, η Marketa Vondrousova επιβλήθηκε της Liudmila Samsonova με 6-2, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Sorana Cirstea, που έβγαλε εκτός την Donna Vekic με 3-6, 6-3, 7-5. Θυμίζουμε πως η Vekic είχε αποκλείσει την Aryna Sabalenka, No.2 στο ταμπλό, στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots