Τσιτσιπάς: "Πρώτη φορά κερδίζω και νιώθω τόσο κενός"

 
Τσιτσιπάς: "Πρώτη φορά κερδίζω και νιώθω τόσο κενός"
tn team Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 - 9:01

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το κενό που ένιωσε μετά τη νίκη του επί του Dominic Thiem στο Wimbledon, καθώς και τον αγώνα του με τον Andy Murray, για τον οποίο θα είναι ετοιμοπόλεμος.

"Δε νομίζω να έχω νιώσει ξανά τόσο κενός μετά από νίκη εδώ και αρκετό καιρό", είπε ο Τσιτσιπάς μερικά λεπτά μετά τη νίκη του επί του Thiem στο Wimbledon, εκπλήσσοντας τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου.

Και εξήγησε: "Είμαι χαρούμενος εννοείται που ξεπέρασα ένα μεγάλο εμπόδιο και κέρδισα. Αλλά όταν κερδίζεις ένα μεγάλο ματς στο χώμα πρέπει να κινείσαι για ώρα, πονάς, νιώθεις κουρασμένος, τα πόδια σου πονάνε, πρέπει να γλιστράς στο court. Είναι διαφορετικό. Ένιωθα το σώμα μου πολύ εντάξει μετά το ματς. Νιώθω κούραση, αλλά διαφορετική. Ήταν σα να πήρα μια καθαρή νίκη, παρόλο που ήρθε στα 5 σετ. Δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα αυτά που λέω. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά έτσι νιώθω τώρα, μετά από μια δύσκολη νίκη στα 5 σετ με έναν αντίπαλο σαν τον Thiem. Στο τέλος της ημέρας όμως είναι μια νίκη και ελπίζω πως θα προχωρήσω στο τουρνουά."

Και όταν ρωτήθηκε για το πως νιώθει σωματικά, είπε: "Είμαι καλά. Ξέρω πως ήταν ένα ματς των 5 σετ, αλλά δεν νιώθω καθόλου κόπωση αυτή τη στιγμή. Είναι ξεκάθαρο πως ακολουθώ την ίδια ρουτίνα σε κάθε αγώνα, είτε νιώθω πολύ κουρασμένος, είτε όχι. Θα συγκεντρωθώ στην προετοιμασία μου για αύριο."

Για τον Andy Murray και τη κόντρα που είχαν από τον αγώνα τους στο US Open το 2021, ο Στέφανος είπε: "Το θέμα με τον Murray έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Παίξαμε στο Laver Cup μαζί, στην ίδια ομάδα. Το έχω ξεχάσει ήδη εκείνο το ματς και εκείνος το ίδιο. Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι πολύ, έχει κάνει σπουδαία πράγματα σ' αυτό το άθλημα. Ανυπομονώ για τον αγώνα, ελπίζω να μπορέσω να μάθω πολλά. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θέλω να βγω εκεί έξω και να τα δώσω όλα, να είμαι πειθαρχημένος σε όλο τον αγώνα. Αν είμαι προσηλωμένος στον στόχο, τότε όλα είναι πιθανά. Ελπίζω να δείξω αυτή τη νοοτροπία και αύριο."

Για το αν θα του στοιχίσει το ότι ο Murray είχε μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης από εκείνον, είπε: "Δεν θα το ξέρω μέχρι να τον αντιμετωπίσω. Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, έχει παίξει σ' αυτό το γήπεδο πολλές φορές και το χορτάρι ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι του. Έχει κερδίσει 2 φορές εδώ, έχει κερδίσει στο Queen's... Πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου. Θέλω να αντιμετωπίσω το δυνατό του παιχνίδι, να γίνει πρόκληση για το σώμα, κάτι που δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω στο χορτάρι."

Για το τι κάνει όταν βρέχει και πρέπει να σταματάει τους αγώνες: "Μιλάω με τον προπονητή μου, λαμβάνω θεραπεία για το σώμα μου και πάνω απ' όλα παρακολουθώ τένις. Πάντα υπάρχουν indoor αγώνες στο Centre Court και στο Court 1. Παρακολουθούσα τον Carlos Alcaraz και την Elena Rybakina και ανέλυα τα παιχνίδια τους. Μπορώ να μάθω και από τους δυο, είναι πολύ καλά παράδειγματα για μένα."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το καλύτερο one-handed backhand: "Προσωπικά, θεωρώ πως το πιο όμορφο backhand με το ένα χέρι το έχει ο Wawrinka. Το βρίσκω πολύ αρμονικό, έχει τέλεια ροή και ρυθμό. Θυμάμαι να το βλέπω για πρώτη φορά όταν έπαιζε με τον Djokovic στην Αυστραλία, τον διέλυε με το backhand του, αν και τότε ακόμα δεν το είχε αναπτύξει τόσο όσο αργότερα, που κέρδισε 3 Grand Slams. Θυμάμαι πόσο απολαυστικό ήταν να τον βλέπεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots