Άποσύρθηκε από το Wimbledon o Κύργιος!

 
Άποσύρθηκε από το Wimbledon o Κύργιος!
© AELTC
tn team Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 - 0:30

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τον Νικ Κύργιο, που δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε στο Wimbledon, εξαιτίας νέου τραυματισμού!

Μόλις έναν επίσημο αγώνα έδωσε από τον περασμένο Οκτώβριο ο Κύργιος, που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν στο χόρτο, πριν από 3 εβδομάδες, γνωρίζοντας την ήττα στην Στουτγκάρδη από τον Yibing Wu.

Ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο γόνατό του στις αρχές της χρονιάς και γι' αυτό το λόγο δεν έπαιξε στο Australian Open, φάνηκε να μην είναι έτοιμος από εκείνο το παιχνίδι και την επόμενη εβδομάδα απέσυρε τη συμμετοχή του από το Χάλε.

Ωστόσο το γόνατο δεν ήταν το πρόβλημα. Όπως εξήγησε και στην ανακοίνωσή του, στη Μαγιόρκα, όπου έκανε προπόνηση αλλά τελικά δεν έπαιξε ούτε εκεί, είχε έντονες ενοχλήσεις στον καρπό του και το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε.

"Προσπάθησα όσο πιο πολύ μπορούσα για να επανέλθω μετά την εγχείρηση και να μπω ξανά στα γήπεδα του Wimbledon. Κατά τη διάρκεια του comeback μου όμως, ένιωσα έναν πόνο στον καρπό μου. Έκανα εξετάσεις προαιρετικά και βρήκαμε ρήξη συνδέσμου στον καρπό. Προσπάθησα πολύ για να αγωνιστώ και είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν είχα αρκετό χρόνο για να το διαχειριστώ πριν από το Wimbledon", εξήγησε ο Κύργιος, ο οποίος έκλεισε με μια υπόσχεση: "Θα επιστρέψω, όπως κάνω πάντα."

Ο Κύργιος θα έκανε αύριο την πρεμιέρα του, κόντρα στον David Goffin στο Νο.1 Court. Τη θέση αυτού του αγώνα, πήρε ο αγώνας του Casper Ruud με τον Laurent Lokoli.

O Goffin μεταφέρθηκε στο No.2 Court και θα παίξει με lucky loser που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, μιας και τα προκριματικά έχουν τελειώσει από την Πέμπτη, επομένως είναι πολύ πιθανό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να έχουν φύγει ήδη από τη χώρα για να παίξουν σε άλλο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots