Zverev: Δήλωσε τραυματισμένος μετά την ήττα από Alcaraz

 
Zverev: Δήλωσε τραυματισμένος μετά την ήττα από Alcaraz
© Simon Bruty/USTA
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:01

Ο Alexander Zverev αποκάλυψε πως αντιμετώπισε έναν νέο τραυματισμό στο πόδι του στην αναμέτρησή του με τον Carlos Alcaraz στο US Open και πιθανώς να είναι θλάση. Ο λόγος που δεν πήρε ιατρικό τάιμ άουτ.

Τις τελευταίες εβδομάδες σε Σινσινάτι και Νέα Υόρκη ο Zverev έπαιξε το καλύτερό του τένις στη χρονιά, μετά δηλαδή από τον τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο πέρσι στο Roland Garros. Και μετά από την μεγαλύτερη νίκη που έκανε σε Slam, αποκλείοντας τον Sinner στα 5 σετ, ήρθε η ήττα από τον Alcaraz με 3-0, με τον Γερμανό να αποκαλύπτει πως δεν μπορούσε να παλέψει όπως ήθελε σε 2ο και 3ο σετ, εξαιτίας ενός νέου τραυματισμού.

"Ήμουν στο ματς στο 1ο σετ, είχα τις ευκαιρίες μου να προηγηθώ, αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω. Μετά απ' αυτό ένιωσα έναν έντονο πόνο κάτω από το γόνατο, σχεδόν στο ύψος του γλουτού, στο αριστερό μου πόδι. Εξαιτίας αυτού, η ταχύτητα στο σερβίς μου έπεσε και αυτό απέναντι στον Carlos είναι θεμελιώδες. Νιώθω πως αυτή η κακοτυχία υπονόμευσε το μεγαλύτερο όπλο που είχα απέναντι του και ήταν δύσκολο να αγωνιστώ έτσι", ανέφερε σχετικά ο Zverev. Ο εξαντλητικός του προχθεσινός αγώνας με τον Sinner σίγουρα έπαιξε ρόλο όπως είπε, παρόλο που τηρουμένων των αναλογιών η αποθεραπεία που έκανε ήταν καλή.

Σχολιάστηκε επίσης και το γεγονός πως δεν πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, δεν κάλεσε καν τον γιατρό στο court και γενικά δεν φάνηκε την ώρα του αγώνα να αντιμετωπίζει κάποια δυσφορία.

"Σιχαίνομαι να φωνάζω τον γιατρό στο γήπεδο, επειδή πολλοί το κάνουν για τους λάθος λόγους και για να σταματήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου. Τι θα μπορούσε να μου κάνει εκείνη την ώρα ένας γιατρός, αν είχα μια θλάση; Δεν είμαι τέτοιος τύπος παίκτη, αυτό ας το κάνουν οι άλλοι", ήταν η απάντηση του Γερμανού, που είπε και πως το πιθανότερο είναι να έχει κάποια μικρή θλάση στον ιγνυακό μυ.

Ο τραυματισμός του πάντως δεν ήθελε να αποτελέσει δικαιολογία για την ήττα του από τον Alcaraz, που θεωρεί πως μαζί με τον Novak Djokovic είναι αυτή τη στιγμή ένα επίπεδο ψηλότερα από όλους τους άλλους.

"Έπαιξα με τον Novak στο Σινσινάτι και με τον Carlos εδώ. Το επίπεδό τους είναι πολύ κοντά, υπάρχουν πράγματα που ο Novak κάνει καλύτερα και πράγματα που ο Carlos κάνει καλύτερα. Αλλά είναι μια κατηγορία μόνοι τους αυτή τη στιγμή, οι υπόλοιποι θα πρέπει να τους φτάσουμε. Είναι τόσο απλό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots