O Zverev κέρδισε τον Sinner στο ματς του τουρνουά! (vids)

 
O Zverev κέρδισε τον Sinner στο ματς του τουρνουά! (vids)
© Brad Penner / USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:39

Ο Alexander Zverev κέρδισε τον Jannik Sinner στα 5 σετ σε ένα πολύ σπουδαίο ματς, το καλύτερο έως τώρα στο φετινό US Open!

Ο Zverev δεν θα μπορούσε να αποδείξει με πιο πειστικό τρόπο πως είναι και πάλι σε θέση να διεκδικεί μεγάλους τίτλους!

Μετά από 4 ώρες και 40 λεπτά μιας συγκλονιστικής μονομαχίας στο Arthur Ashe Stadium, ο φιναλίστ του 2020 επικράτησε του Sinner με 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open.

Το ματς ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, με τον Zverev να βγάζει μια τεράστια κραυγή και να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη του μετά το comeback του στο tour. Είχε φτάσει πριν λίγους μήνες και στα ημιτελικά του Roland Garros, αλλά σε εκείνο το τουρνουά δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο, όπως ο σημερινός του άθλος στο κεντρικό στάδιο του Flushing Meadows.

Δεν βρέθηκε ποτέ πίσω με σετ ο Zverev, που κατάφερε να προηγηθεί με 1-0, με 2-1 και τελικά να κερδίσει το αποφασιστικό 5ο σετ. Στο 3ο σετ φαινόταν να έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ο Γερμανός, καθώς ο Sinner αντιμετώπιζε προβλήματα με κράμπες.

Κι ενώ με δυο διαδοχικά break κατέκτησε το 3ο σετ με 6-2, αποδείχτηκε από το πρώτο κιόλας game του 4ου σετ πως καθόλου κοντά στη νίκη δεν ήταν ο Zverev, με τον Sinner να επιστρέφει πιο δυνατός μετά τη διακοπή ανάμεσα στα δυο σετ και να έχει 4 break points στο ξεκίνημα του 4ου.

Τελικά δεν έκανε το break εκεί ο Ιταλός, ήταν όμως και πάλι στο ματς και έτρεχε καλά το γήπεδο. Και αφού απέφυγε τον κίνδυνο στο 8o game, κρατώντας το σερβίς του μετά από 3 ισοπαλίες στο game, εκμεταλλεύτηκε ένα κακό service game του Zverev στο 9ο, για να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 5-4, κλείνοντας αργότερα στο σερβίς του το σετ.

Στο τελευταίο σετ, ο Zverev ωστόσο ήταν εκείνος που ανέλαβε και πάλι τα ηνία. Ήταν πιο δυνατός ο Γερμανός και το απέδειξε από νωρίς, παίρνοντας το break για το 2-0.

Ο Sinner είχε τη μοναδική του ευκαιρία για να επιστρέψει στο επόμενο game, αλλά ο Zverev έσβησε το break point του και κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 3-0. Μετά απ' αυτό ο Zverev δεν χαρίστηκε στον Sinner και ο Ιταλός δεν μπόρεσε να βρει άλλο break point. Στο 9ο game προηγήθηκε με 15-30, αλλά πολύ ψύχραιμα και με τη βοήθεια των πρώτων σερβίς ο Zverev πήρε 3 πόντους στη σειρά και ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβο.

Αυτή ήταν μόλις η 2η Top 10 νίκη του Zverev μετά το συμβάν με τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο Roland Garros του 2022 και ήρθε λίγες ημέρες μετά την 1η, που ήταν ενάντια στον Daniil Medvedev στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters.

Αναμφίβολα βρίσκεται στην καλύτερή του φάση μετά από την επιστροφή του στο tour o 26χρονος, ο οποίος θα βρεθεί για 3η φορά στα προημιτελικά του US Open και για 10η συνολικά στην καριέρα του.

Για να συνεχίσει την πορεία του, θα πρέπει να βγάλει εκτός τον περσινό πρωταθλητή, Νο.1 του ταμπλό και πρωταθλητή του Wimbledon, Carlos Alcaraz, που τους τελευταίους 13 μήνες έχει χάσει μόνο από τον Novak Djokovic σε best-of-five αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots