Κι άλλος Grand Slam προημιτελικός για τον Shelton! (vids)

 
Κι άλλος Grand Slam προημιτελικός για τον Shelton! (vids)
© USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:16

Ο 20χρονος Ben Shelton κέρδισε το αμερικάνικο ντέρμπι με τον Tommy Paul και προκρίθηκε στον 2ο Grand Slam προημιτελικό στη φετινή του σεζόν!

Σε ακόμα έναν πολύ μεγάλο προημιτελικό θα παίξει ο Ben Shelton το 2023, που μετά το Australian Open προκρίθηκε και στην τελική 8άδα του US Open.

Ο Shelton πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη σήμερα στο Arthur Ashe Stadium απέναντι στον επίσης Αμερικανό Tommy Paul, με 6-4, 6-3, 4-6, 6-4.

Ο Shelton κατάφερε να ανατρέψει το 0-3 στο 1ο σετ για να το κερδίσει στα 10 games, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" 2 διαδοχικές φορές το σερβίς του Paul, για να μετατρέψει το 2-3 σε 6-3.

O Paul επιχείρησε να κάνει την επική ανατροπή, καθώς επέστρεψε από το 1-4 στο 3ο σετ και με 5 κερδισμένα games στη σειρά το κατέκτησε με 6-4. Ο Shelton ωστόσο άντεξε σ' αυτή την αντιστροφή του momentum και απέφυγε το να μείνει με break νωρίς και στο 4ο σετ, σβήνοντας το break point που αντιμετώπισε στο 1ο game.

Αργότερα βρήκε ξανά τον ρυθμό του στο σερβίς ο Shelton, δεν απειλήθηκε ξανά σε service game του και κατάφερε να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη με ένα break στο 10ο game (6-4), έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά αγώνα.

Με τη μεγάλη του πρόκριση στους "8" καλύτερους του US Open, o Shelton εξασφάλισε και την είσοδό του στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά στην καριέρα του.

Αντίθετα, θα χρειαστεί να περιμένει για την πρώτη του είσοδο στο Top 10 o Paul, που εγκαταλείπει προσωρινά αυτόν τον στόχο.

Ο Shelton έχει πιθανό αντίπαλο άλλον έναν Αμερικανό στα προημιτελικά, τον Frances Tiafoe, που αργότερα σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Rinky Hijikata.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots