Ruud: "O Novak θα πάει για περισσότερα"

 
Ruud: "O Novak θα πάει για περισσότερα"
© Pauline Ballet/FFT
tn team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 22:13

Ο Casper Ruud αποθέωσε τον Novak Djokovic για τον 23ο Grand Slam τίτλο του, ενώ είναι σίγουρος πως δεν θα σταματήσει εδώ.

"Έχει δείξει πόσο ολοκληρωμένος παίκτης είναι. Μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια, οπουδήποτε και με οποιαδήποτε μπάλα παίζουμε. Και τώρα έχει και το σημαντικότερο ρεκόρ στην κατοχή του, τα 23 Slams. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα πάει για περισσότερα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα", είπε ο Ruud για τον Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά από τον τελικό του Roland Garros.

"Τώρα είναι η 5η φορά που παίξαμε και έφτασα πιο κοντά από κάθε άλλη να του πάρω σετ. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κερδίσω κάποια μέρα. Είναι από τους σημαντικότερους θρύλους στο άθλημά μας και ελπίζω πως θα τα καταφέρω. Σίγουρα σε Grand Slam θα είναι πιο δύσκολο", πρόσθεσε ο Ruud, που έχει χάσει και τους 5 αγώνες που έδωσε με τον Djokovic στην καριέρα του (0-5), χωρίς να κερδίσει σετ (0-11)!

"Νιώθω πως κάθε φορά που παίζω με τον Novak, είναι για ένα μεγάλο ματς. Οπότε το κίνητρό του είναι πολύ υψηλό. Τον αντιμετώπισα πολλές φορές ενώ ήταν στα καλύτερά του, εκεί είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κερδίσεις κάθε πόντο εναντίον του, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και είναι δύσκολο να βρεις winners."

Ήταν ο 3ος χαμένος τελικός σε Grand Slam για τον Ruud: "Με όποιον και να παίξεις σε έναν τελικό Grand Slam θα είναι πολύ καλός, όμως και οι τρεις παίκτες με τους οποίους έπαιξα εγώ ήταν ο Rafa, που πήγαινε για το 22ο Grand Slam του, ο Carlos, που ήταν πολύ φορμαρισμένος στη Νέα Υόρκη, και ο Novak, που πήγαινε για το 23ο. Υπήρξαν κι άλλοι παίκτες που έπαιξαν τελικούς τα τελευταία χρόνια, ίσως πιο ευάλωτοι, αλλά αυτοί με τους οποίους έπαιξα εγώ ήταν πολύ σκληροί. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες όμως. Νομίζω πως αυτός ο τελικός ήταν ο σημαντικότερος για μένα, επειδή απέδειξα πως δεν βρέθηκα τυχαία εκεί πέρσι. Ο τίτλος Grand Slam είναι το μεγάλο μου όνειρο και θα συνεχίσω να δουλεύω για να το πετύχω."

Τέλος, για το τι έμαθε απ' αυτό το τουρνουά, ο Νορβηγός είπε: "Έμαθα πως είναι καλό κάποιες φορές να αντιμετωπίζεις πίεση. Μπήκα σ' αυτό το τουρνουά με μεγάλη πίεση, αφού αν έχανα νωρίς θα έχανα πάνω από 1.000 βαθμούς στην κατάταξη. Επίσης έμαθα πως στα best-of-five στο χώμα είμαι ένας πολύ δύσκολος παίκτης να αντιμετωπίσεις. Έμαθα ακόμα πως η περσινή μου χρονιά δεν ήταν τυχαία και ανυπομονώ για περισσότερες ευχάριστες εμπειρίες εδώ στο Roland Garros στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots