Ο Djokovic σε νέο ραντεβού με την ιστορία!

 
Ο Djokovic σε νέο ραντεβού με την ιστορία!
© Remy Chautard/FFT
tn team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 5:50

Ο Novak Djokovic θα διεκδικήσει σήμερα τον 23ο Grand Slam τίτλο του, σε ένα νέο πολύ μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Ο μόνος που μπορεί να τον εμποδίσει πια, είναι ο Casper Ruud.

Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros, μεταξύ του Djokovic και του Ruud, θα γίνει στις 15:30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή (11/06) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1HD και θα είναι διαθέσιμος και στο Eurosport Player.

Είναι ένας τελικός που έχει ξεκάθαρο φαβορί, που δεν είναι άλλο από τον Σέρβο. Ο 36χρονος Novak, διαθέτει τεράστια εμπειρία και θα παίξει για 34η φορά σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης (ρεκόρ).

Θα διεκδικήσει τον 23ο τίτλο του σε major, να ξεπεράσει δηλαδή τον Rafael Nadal που έχει 22 και να γίνει για 1η φορά στην ιστορία της κούρσας αυτής ο μόνος 1ος.

Παράλληλα, ο Djokovic διεκδικεί τον 3ο τίτλο του στο Roland Garros και να κάνει το τριπλό career-Grand Slam, να έχει δηλαδή τουλάχιστον 3 τίτλους σε κάθε ένα από τα τέσσερα majors.

Στο Παρίσι θα είναι ο 7ος τελικός του και συνολικά ο 133ος στην καριέρα του, διεκδικώντας τον 94ο τίτλο του (93-39).

Ο Ruud από την άλλη πλευρά κάνει το καλύτερό του φετινό τουρνουά, όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να απειλήσει τον Nole. Δεν είναι πάντως "πρωτάρης" ο Νορβηγός, ο οποίος πέρσι ήταν φιναλίστ στο Roland Garros και στο US Open.

Αυτός θα είναι ο 2ος συνεχόμενος τελικός του στο Philippe Chatrier και ο 3ος συνολικά σε ένα Grand Slam. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει κερδίσει ποτέ τελικό μεγαλύτερο από ATP 250!

Έχει 10-2 νίκες σε τελικούς σε 250άρια τουρνουά και 0-4 σε όλους τους υπόλοιπους τελικούς, στο Roland Garros, στο US Open στο ATP Finals και στο 1000άρι του Μαϊάμι, όλους αυτούς τους έπαιξε το 2022!

Εκτός από την κακή του προϊστορία στους μεγάλους τελικούς, ο Ruud έχει και κακή προϊστορία στο match-up με τον Djokovic. Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα σετ απέναντι στον Σέρβο, σε 4 αναμετρήσεις (0-4 νίκες, 0-8 σετ).

Ο Ruud κατάφερε πάντως με τους 1.200 βαθμούς που θα υπερασπιστεί σίγουρα, να διατηρήσει τη θέση του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή θα είναι η θέση του, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού.

Ο Djokovic, ο οποίος τρέχει ένα σερί 20 διαδοχικών νικών σε Grand Slams διοργανώσεις, θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αν κερδίσει τον τίτλο, ενώ θα ανεβεί στο Νο.2 αν ηττηθεί.

Σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού γυναικών, όπου οι Leylah Fernandez και Taylor Townsend θα αντιμετωπίσουν τις Su-wei Hsieh και Xinyu Wang, που θα προηγηθεί στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (11/06):

Philippe Chatrier:
12:30 Hsieh/Wang - Fernandez/Townsend [10] Eurosport 2HD
15:30 Novak Djokovic [3] v. Casper Ruud [4] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots