ATP
Τσιτσιπάς: "Περιμένω πολύ δυσκολότερο αγώνα αύριο"

 
Τσιτσιπάς: "Περιμένω πολύ δυσκολότερο αγώνα αύριο"
© Barcelona Open
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 20:42

Μιλήσαμε με τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Barcelona Open και τη νέα ανατροπή που έκανε από σετ πίσω, κόντρα στον Dusan Lajovic αυτή τη φορά. Η αλλαγή στην τακτική του που τον βοήθησε να γυρίσει το ματς, αλλά και ο αυριανός τελικός, όπου θα περιμένει έναν διαφορετικό Casper Ruud σε σχέση με το Monte-Carlo.

"Η αρχή του αγώνα ήταν διαφορετική με το 2ο και το 3ο σετ. Πιστεύω το ματς άρχισε να αλλάζει στις αρχές του 2ου σετ. Με το που μπήκα δυναμικά και άρχισα να πιέζω με τις επιστροφές μου νομίζω τον αιφνιδίασα, επειδή άρχισα να πηγαίνω για τα χτυπήματά μου και να μην διστάζω καθόλου. Άρχισα να παίζω πιο απλά και η δυναμική του αγώνα άρχισε να αλλάζει εκεί. Είχα κάποιες φάσεις όπου έβγαλα κάποια μεγάλα χτυπήματα, κυρίως με το forehand και άρχισα να παίζω πιο απλά, με την έννοια ότι έπαιζα περισσότερο προς τη μέση του γηπέδου και δεν προσπαθούσα να ανοίξω το γήπεδο κάθε φορά που είχα την ευκαιρία. Στην αρχή του αγώνα αντίθετα πήγαινα για τις μεγάλες γωνίες, ήθελα να ανοίγω το γήπεδο και αυτό μου κόστισε. Νομίζω επίσης άρχισα να γίνομαι προβλέψιμος στο 1ο σετ, ειδικά στο σερβίς μου. Με το που άλλαξα λίγο την τακτική μου πάνω σ' αυτό, άρχισα να έχω ευκολότερα games από το σερβίς", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Barcelona Open.

Δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έμεινε πίσω με σετ, κατάφερε όμως να αλλάξει τα πράγματα και να επικρατήσει του Lajovic με 5-7, 6-4, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Βαρκελώνης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, τον οποίο είχε κερδίσει και πριν μια εβδομάδα, στον τελικό του Monte-Carlo. Σε εκείνο το ματς είχε χάσει μόνο 5 games ο Στέφανος, όμως αύριο περιμένει ένα διαφορετικό ματς.

"Περιμένω να ανεβάσει το επίπεδό του. Αυτή τη στιγμή παίζει καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Έχω δει αγώνες του εδώ και παίζει πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι θα έχει μάθει και από την προηγούμενη εβδομάδα και περιμένω έναν πολύ δυσκολότερο αγώνα αύριο, με περισσότερα ράλι, περισσότερη ενέργεια από πλευράς του. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει διάθεση να βγάλει κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο. Αυτό στο οποίο πρέπει να αφοσιωθώ εγώ, είναι να συνεχίσω μ' αυτή την πορεία που έχω δείξει μέχρι στιγμής και να μην αφήσω τίποτα να μπει στο δρόμο μου."

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα αγγλικά, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην πρόκριση στον τελικό για 4η φορά και την εμπειρία που μπορεί να τον βοηθήσει στο αυριανό ματς: "Αισθάνομαι ωραία που επέστρεψα στον τελικό. Η προηγούμενη εμπειρία που έχω με τελικούς εδώ με βοηθάει στην αυτοπεποίθηση, αλλά και το επίπεδο του τένις που έπαιξα εδώ τις τελευταίες ημέρες. Θα έχω έναν αντίπαλο που θα είναι το ίδιο διψασμένος με εμένα αύριο. Ελπίζω να δώσουμε μια καλή μάχη εκεί έξω, όπως και πριν λίγες μέρες."

Για το πως αντιμετωπίζει έναν τελικό, είπε: "Δεν παίζεις κάθε μέρα σε τελικό, πάντα στο τένις ένας τελικός σημαίνει ότι είναι μια μεγάλη μέρα. Σε κάθε άθλημα είναι συναρπαστικό να βρίσκεσαι σε έναν τελικό, νιώθω ενθουσιασμό όταν μπαίνω μέσα στο court για να παίξω σε έναν τελικό. Θα το αντιμετωπίσω με ταπεινότητα. Είναι μια καλή ευκαιρία να βγω στο court και να προσπαθήσω να καταλάβω τι δουλεύει καλύτερα και να προσπαθήσω να το εφαρμόσω. Να κάνω προσαρμογές επίσης, είναι μια μάχη προσαρμογών. Μοιάζει κάποιες φορές με σκάκι. Είναι σημαντικό να μείνω σ' αυτό, να είμαι θετικός και να μην αφήσω τον εαυτό μου να 'πέσει', όποια κι αν είναι η συνθήκη. Είχα κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια εδώ και θα προσπαθήσω να μείνω φρέσκος πνευματικά για μια μεγάλη νίκη αύριο."

Ο τελικός του Barcelona Open θα γίνει την Κυριακή, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots