40ός ημιτελικός για Nole και 58ο "DJODAL"! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Philippe Montigny / FFT
tn team Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 - 0:48

Ο Novak Djokovic επικράτησε με 3-1 σετ τον Matteo Berrettini και προκρίθηκε στον 40ό ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam διοργάνωση (!), επιβεβαιώνοντας και την 58η αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Rafael Nadal!

Ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, ακόμα μια νίκη για τον Novak Djokovic, που επιβλήθηκε ενός πολύ καλού Matteo Berrettini με 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-5 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros. Εκεί που φυσικά περίμενε ο Rafael Nadal.

Παρά το γεγονός πως ο Berrettini έκανε από την αρχή ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, ο Djokovic πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 έπειτα από 30 λεπτά ενός κλειστού αγώνα. Δεν ήταν εύκολο για τον Novak, που έπρεπε να σβήσει 2 break points, από ένα σε 1ο (1-0) και 3ο game (2-1), για να κάνει εκείνος στη δεύτερη ευκαιρία του το πρώτο break και να περάσει μπροστά με 3-1.

Επίσης χρειάστηκε 4 game points για να κάνει το 4-1 αργότερα, κερδίζοντας ένα game με 3 ισοπαλίες. Στο 7ο game έσβησε και 3ο break point ο Σέρβος, για να φτάσει στο 5-2 και τελικά με love service game να πάρει αυτό το σετ με 6-3.

Πιο εύκολα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ για τον Novak, που δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και "έσπασε" σε 2 συνεχόμενα game το σερβίς του Ιταλού, στο 5ο (3-2) και στο 7ο (5-2), για να πάρει το σετ στα 8 games.

Ο Berrettini ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, έκανε ένα πολύ καλύτερο 3ο σετ και κατάφερε αφού πρώτα έσβησε ένα break point και απέφυγε να μείνει πίσω με 5-4, να το πάει ως το tie-break, όπου ήταν εξαιρετικός και επικράτησε με 7-5.

Το 4ο σετ χωρίστηκε σε 2 μέρη, καθώς μετά το 5ο game το παιχνίδι σταμάτησε για λίγα λεπτά, μέχρι να εκκενωθεί το γήπεδο εξαιτίας του lockdown στη Γαλλία. Μετά το 3-2 υπέρ του Djokovic (χωρίς break) συνεχίστηκε το ματς και ο Nole κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break στο 12ο game και να πάρει το σετ με 7-5, "σφραγίζοντας" τη νίκη του σε 3 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 40ή πρόκριση του Djokovic σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, πίσω από τους 46 ημιτελικούς του Roger Federer.

Στο Roland Garros θα είναι ο 11ος ημιτελικός για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, που διεκδικεί τον 19ο Grand Slam τίτλο του, καθώς και να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της open era που θα έχει κατακτήσει όλα τα majors από 2 τουλάχιστον φορές.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Nadal στα ημιτελικά, τον άνθρωπο που έχει κερδίσει 13 φορές το τουρνουά. Ο Djokovic είναι ένας από τους μόλις δυο παίκτες που έχουν κερδίσει στο παρελθόν τον Nadal στο Roland Garros, στα προημιτελικά του 2015. Έχει όμως και 7 ήττες από τον Ισπανό στο παρισινό Slam, συμπεριλαμβανομένου και του περσινού τελικού, στον οποίο δεν κατάφερε να του αποσπάσει ούτε ένα σετ.

Συνολικά θα αναμετρηθούν σε επίσημο αγώνα για 58η φορά Djokovic και Nadal, με τον Σέρβο να προηγείται με 29-28 στις νίκες. Στα Slams o Nadal προηγείται με 10-6, εξαιτίας αυτού του 7-1 στο Παρίσι, ενώ στο χώμα προηγείται με 19-7, έχοντας κερδίσει και την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, που ήταν στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots